Hlavní obsah

SESTAVA PODZIMU: Lize kralují sešívaní, našli se i kanonýři

Praha

Úctyhodných šestnáct výher a jen tři zápasy, v nichž nebodovali naplno. Prodloužené první části sezony vládli sešívaní, proto jsou zatím mistrovskému titulu nejblíže. Slávisté mají v ideální sestavě podzimu fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz hned čtyři zástupce. Dva hráče dodala druhá Plzeň, po jednom zástupci pak má pět dalších klubů.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava podzimu fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Číslo za hráčem udává počet nominací do sestavy kola.

Článek

Chloubou sešívaných jsou hlavně záložníci. Stoch servíroval jeden parádní gól za druhým, nasázel jich jedenáct. Spolu s ním ve středu pole vládli reprezentanti Souček a Hušbauer. Zdařilou posilou pak je nezdolný obránce Coufal.

Slávistů se na kontakt drží jen Plzeň. Většinu zápasů vyhrávala jen těsně, spolehnout se musela na dokonalou defenzivu. Mezi tyčemi si své místo vydobyl Hruška, obranu dál spolehlivě řídí kapitán Hubník.

Ideální jedenáctka nabízí vedle Stocha také další kanonýry. S osmnácti trefami jim bezkonkurenčně vládne Komličenko z Mladé Boleslavi. S devíti zářezy se do jeho společnosti prostříleli sparťan Tetteh a Beauguel, který se Zlína přesouvá do Plzně. Jen o jednu trefu méně má jablonecký záložník Trávník.

Třetí je po podzimu ostravský Baník, který profituje z návratu obránce Stronatiho.

Sestava podzimu fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Hruška (Plzeň, 2) - Coufal (Slavia, 3), Hubník (Plzeň, 3), Stronati (Baník, 3) - Stoch (Slavia, 6), Souček (Slavia, 6), Hušbauer (Slavia, 4), Trávník (Jablonec, 6) - Tetteh (Sparta, 6), Komličenko (Mladá Boleslav, 6), Beauguel (Zlín, 5).

Reklama