Hlavní obsah

Pilař je na odchodu z Mostu, zájemců je několik

MOST

Mostecký záložník Tomáš Pilař je na odchodu ze severočeského fotbalového klubu. Hráč, který byl před rokem a půl největší hvězdou tehdejšího nováčka první ligy, oznámil klubu během zimní přestávky, že hodlá změnit působiště, a funkcionáři jeho žádost akceptovali. Důvodem jsou rozdílné názory hráče s trenérem Zdeňkem Ščasným.

Foto: Sport.cz

Mostecký záložník Tomáš Pilař je na odchodu ze severočeského klubu.

Článek

Ihned se objevila celá řada zájemců o tvořivého středopolaře: třicetiletého fotbalistu chtějí získat České Budějovice, Viktoria Žižkov i Tescoma Zlín.

Pilař během slavné mostecké sezóny navlékal kapitánskou pásku, do boje vedl dokonce i zkušenější spoluhráče Horsta Siegla a Jiřího Novotného. Tehdejší úspěšná mostecká osa se ale během podzimu rozpadla; Siegl ukončil aktivní kariéru, Novotný po zranění vypadl ze sestavy a po sporech se Ščasným míří pryč a podobné důvody stojí také za chystaným odchodem tvůrce hry záložní řady.

"Nechtěl bych se v tom příliš pitvat, ale jednoduše mám pocit, že bych za současného stavu a pod současným trenérem už příliš šancí nedostával. A tak bych rád zkusil štěstí jinde, takový je fotbal," vysvětlil Pilař pro ČTK, proč se rozhodl z Mostu odejít. V severočeských klubech přitom strávil většinu kariéry, kam povedou jeho další kroky, nechtěl zatím naznačit. "Do týdne, či dvou by mohlo být jasno," odhadl.

Broukal potvrdil zájem tří klubů

Ředitel mosteckého klubu Emil Boukal zájem tří klubů potvrdil, ale ani on zatím neřekl, kam by mohl Pilař přestoupit. "Tomáš pro náš klub udělal hodně práce, nechceme mu proto v odchodu bránit. Je to pro nás ale klíčový hráč a bude to velká ztráta, proto musíme také najít řešení, jak ho rychle nahradit. Se zájemci ale podle všeho najdeme společnou řeč," naznačil mostecký funkcionář, že přestupu nic nebrání.

Pilař bude podle všeho nabídky posuzovat i podle toho, jak bude jeho nové angažmá blízko severním Čechám. Technickým stylem hry by mu však mohly sedět především České Budějovice, které by v případě ztráty Volešáka potřebovaly najít hráče pro střed hřiště.

Odchovanec ústeckého fotbalu má v první lize odehráno 42 utkání, v nichž vstřelil tři góly. Prvoligový dres oblékal pouze v Mostu.

Reklama

Související témata: