Hlavní obsah

Teplice získaly fotbalové brankáře Slavíka a Belice

TEPLICE

Dva brankáře získali před jarní částí první ligy fotbalisté Teplic. Vedení klubu se podařilo změnit hostování sedmadvacetiletého Martina Slavíka ze Slavie Praha v přestup a novou posilou je Tomáš Belic, který přestoupil z Brna, ale naposledy hostoval v Trenčíně. Posílení na brankářském postu, kde je jedničkou Tomáš Poštulka, si vyžádalo především zranění Patrika Koláře, který musí na operaci s meniskem.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Slavík zatím odchytal v nejvyšší soutěži 14 zápasů, v teplické brance se v této sezóně objevil až v posledním podzimním kole v Brně. O rok starší Belic nastoupil ve 43 ligových duelech, do české nejvyšší soutěže zasáhl naposledy v listopadu 2004.

Do přípravy Teplic se zapojí i dvaadvacetiletý útočník Stanley Ibe. Nigerijský hráč přichází z vedoucího týmu třetí ligy Bohemians Praha. Do kádru pro jarní ligové boje se pokusí prosadit i bosenský krajní bek Samir Merzič a útočník Lukáš Ohněník, kteří oblékali na podzim dres druholigového Ústí nad Labem.

"Ibe u nás zatím bude na zkoušku. Uvidíme, jak se mu bude dařit. To samé platí i v případě Merziče a Ohněníka," řekl ČTK teplický sportovní ředitel František Cerman.

Na zahajovacím tréninku se bude kouči Vlastislavu Marečkovi hlásit i defenzivní univerzál Petr Dragoun, v první polovině ročníku hájící barvy Slovácka. Odtud si Teplice stáhly i Jakuba Mareše a Vítězslava Brožíka. "Mareš půjde do Ústí, aby před letním světovým šampionátem dvacetiletých pravidelně hrál. Brožík začne přípravu s béčkem," uvedl Cerman. Na hostování z Ústí nad Labem v klubu zůstává obránce Michal Valenta, který byl na podzim nejvytíženějším hráčem mužstva.

Na jaře naopak v Teplicích nepočítají se službami Zdeňka Koukala a Jiřího Kowalíka. Ti zůstanou dál na hostování v jiných klubech. V Ústí nad Labem bude hostovat talentovaný útočník Tomáš Vondrášek, do Příbrami zřejmě odejde Emil Rilke. "Chce víc hrát a je nespokojený i s tím, že jej trenér stavěl do obrany," řekl Cerman.

Reklama

Související témata: