Hlavní obsah

Budějovice zahájily přípravu bez Volešáka a Svátka

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Bez dvou největších opor podzimní části ve středu zahájili přípravu na jarní část sezony prvoligoví fotbalisté Českých Budějovic. Z hostování na jihu Čech si Jablonec a pražská Sparta stáhly útočníka Jana Svátka a záložníka Ladislava Volešáka. Naopak trenér František Cipro už bude moci počítat s definitivně vyléčenou hvězdou Karlem Poborským.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Hráči sedmého celku nejvyšší soutěže se v první den po dovolené rozdělili na dvě skupinky. Dvanáct z nich zamířilo na fyzické testy do pražských Střešovic a druhá polovina absolvovala úvodní zahřívací trénink. "Ve čtvrtek se vystřídají, poprvé pohromadě se sejdeme v pátek," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK Cipro.

Jeho svěřence ve středu a ve čtvrtek čeká i tradiční vážení po vánočním hodování. "Žádné pokuty za kila navíc nedávám, nejsem zastáncem těchto tvrdých opatření. Navíc hráči to rychle vyběhají," uvedl kouč Dynama.

Z kádru mu před začátkem zimní přípravy vypadli Volešák se Svátkem, kteří na podzim zařídili více než polovinu českobudějovických branek. Cipro se přesto obou fotbalistů ještě nevzdává a věří, že aspoň Svátka Jihočeši na hostování udrží. "Jsme dohodnutí, že by se měl vrátit. U Volešáka jsem skeptičtější, ale všechno se může ještě do 15. února několikrát změnit," prohlásil.

Jeslínek v Dynamu skončil

Dres Dynama již definitivně opustil další ze sparťanské legie, která na jihu Čech hostuje, devatenáctiletý forward Jiří Jeslínek. Vedení klubu se proto poohlíží po posilách. "Obránce nepotřebujeme, těch máme požehnaně a jsou kvalitní. Volešák nám bude citelně chybět a budeme za něj potřebovat typově podobného hráče," řekl Cipro, který pozval k A-týmu několik hráčů z českobudějovické rezervy.

Naopak fanoušci Dynama se mohou těšit na návrat opory Poborského, který na podzim zápasil s boreliózou. "Karel přes celé Vánoce individuálně trénoval a je připraven zahájit přípravu s mužstvem. Žádné úlevy mít nebude," uvedl Cipro.

Jihočeský celek odcestuje v pondělí na týdenní soustředění do Kubovy Hutě na Šumavě, kde budou hráči nabírat fyzickou kondici. První přípravný zápas sehrají České Budějovice 13. ledna v Linci proti rakouskému Paschingu. O den později zahájí utkáním proti Příbramí své účinkování v turnaji Tipsport Cup.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice