Hlavní obsah

Kotrba už začal úřadovat jako trenér Příbrami

PŘÍBRAM

Fotbalový trenér Jiří Kotrba už se ujal práce v Marile Příbram. Nejzkušenější ligový kouč, který se domluvil ve středu s klubem na půlroční smlouvě, začal ve čtvrtek ráno pracovat pro svého staronového zaměstnavatele. Kolem poledne už věděl, že ho vedení Českých Budějovic uvolní z postu šéftrenéra mládeže a umožní mu odejít. Kotrba začal zatím bez hráčů, kteří se sejdou po zimní dovolené poprvé v pondělí 8. ledna.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Jiří Kotrba

Článek

Podle klubového ředitele Josefa Hadraby začal nový trenér svůj první den velmi časně. "Už od půl osmé přebírá svou funkci a seznamuje se se všemi náležitostmi. Domluvili jsme se na půlroční spolupráci, prvořadým naším cílem je záchrana v první lize," řekl ČTK Hadraba.

Definitivní ano si mohly obě strany říct až poté, co šéf Jihočechů Karel Poborský projednal vzniklou situaci s dalšími klubovými akcionáři, a Kotrba dostal zelenou k odchodu. "Asi nadšeni nebyli, ale jsem jim vděčný, že k tomu svolili a tímto jim děkuji. V Příbrami jsme domluveni na mém působení do konce sezony," uvedl kouč v rozhovoru pro ČTK.

Od rána stihl na stadionu U Litavky řadu organizačních věcí, se svými asistenty Františkem Kopačem a Karlem Krejčím také udělal drobné změny v přípravě. "Pojedeme podle všeho i na zahraniční soustředění," uvedl Kotrba, podle kterého to je jasný signál, že v Příbrami zdaleka nepanuje poraženecká nálada. "To je nejpozitivnější zjištění. I přes absenci Jardy Starky jsem zde našel dobře pracující ligový klub a lidi, kteří zdaleka nemají poraženeckou náladu," řekl nový kouč klubu, jehož majitel Starka je ve vazbě.

Příbram je po 17. kole na 15. místě tabulky s jednobodovou ztrátou na nesestupovou příčku.

Reklama

Související témata: