Hlavní obsah

Brňané zahájili přípravu fotbálkem na umělé trávě

BRNO

Hrou na dvě branky na umělém trávníku v Brněnských Ivanovicích zahájili ve čtvrtek přípravu na jarní boje v první lize fotbalisté 1. FC Brno. Trenér Josef Mazura přivítal na úvodním srazu po dovolené třicítku hráčů, kádr postupně zredukuje a na únorové soustředění na Kypr odletí už jen dvaadvacet fotbalistů.

Článek

Čtvrteční sraz nestihl útočník René Wagner, jenž dorazil k pobavení spoluhráčů do šatny se čtvrthodinovým zpožděním. "Popletl jsem si začátek. Ještě jsem doma v klidu popíjel kávu. Myslel jsem, že sraz máme o půl hodiny později," omlouval Wagner svůj prohřešek, za který jej nemine podle sazebníku pokuta. "Platit bude, ale takové věci neřeším. Pozdní příchody a výběry pokut si hlídají hráči sami," řekl trenér Mazura.

Z hostování se vrátili do zimní přípravy Brňanů Roman Smutný a Aleš Schuster z Bystrce, Pavel Vrána ze Slovácka a Pavel Mezlík z Hradce Králové. Navíc se připravují s týmem Pavel Simr, Lukáš Hlavatý, Michal Belej a Filip Chlup. Z juniorky jsou v kádru František Schneider a Martin Nosek.

Zimní přestávka není podle Mazury příliš dlouhá. "Devět týdnů přípravy se dá zvládnout. Absolvujeme kondiční soustředění na Šumavě a herní na Kypru. Uvidíme, jak se nám vykrystalizuje sestava," uvedl Mazura.

Základ fyzické kondice načerpají Brňané na běžkách na Špičáku. Mazura si obavy z teplého počasí a nedostatku sněhu příliš nedělá. "Když nebude sníh, tak budeme jen běhat bez lyží. Podobně jsme trénovali i loni," tvrdí Mazura, jenž si hodně slibuje od zápasů Tipsport Cupu. "Budeme mít výhodu domácího prostředí na umělém trávníku v Brněnských Ivanovicích. Rozhodně budou mít pohárová utkání pro hráče větší motivační charakter než pouhé přípravné zápasy," řekl Mazura.

Reklama

Související témata: