Hlavní obsah

Slovácko začalo přípravu bez tří nemocných hráčů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Nemocné trio Milan Ivana, Jakub Mareš a Filip Racko chybělo na čtvrtečním prvním tréninku fotbalistů posledního týmu ligové tabulky 1. FC Slovácko. Po téměř měsíční dovolené měl trenér Pavel Malura k dispozici jednadvacet hráčů. Se Slováckem se zatím připravuje i Martin Vozábal, který chce zamířit do Mostu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Přípravu v Uherském Hradišti by měl začít i maďarský středopolař Ferenc Róth, který je na odchodu do Plzně, a také Brazilec Tiago Bernardi, po němž touží Sigma Olomouc. "Ani jeden přestup ještě není dotažen do konce. Nejblíže k odchodu má Róth, jenž dnes netrénoval kvůli zranění. Brazilec Bernardi se ještě nevrátil z dovolené. Ve smlouvě má výstupní klauzuli, za jakých podmínek může odejít," řekl prezident klubu Jan Řezník.

Zatím se na tréninku neobjevila žádná nová tvář. "V jednání je příchod dvou až tří hráčů," uvedl Řezník.

Trenér Malura posily nepožadoval. "Jsme ale domluveni s vedením klubu, že za každého odcházejícího hráče přijde adekvátní náhrada," řekl kouč.

Přípravu zpestří testy

Hráči Slovácka začali přípravu podobně jako jiné kluby fotbálkem. Odpolední část tréninku se už odehrála v terénu se zaměřením na fyzickou kondici. "Podobně budeme trénovat ve dvou fázích až do neděle. Páteční přípravu si zpestříme vytrvalostními testy, při nichž si ověříme kondici jednotlivých hráčů," uvedl Malura.

Zatím mají fotbalisté Slovácka jistý programový řád zápasů v Tipsport Cupu. Vedení ještě jedná o soustředění v Maďarsku nebo na Slovensku a také o soupeři pro předligovou generálku.

V nejbližších dnech padne i rozhodnutí o obsazení místa ředitele klubu. Hlavním uchazečem je Lubomír Blaha, který v uplynulé sezoně vedl jako trenér Zlín, kde mu vypršela v červnu smlouva a nahradil jej Petr Uličný.

Reklama

Související témata: