Hlavní obsah

Brno bude jednat o vstupu ruského kapitálu

Možnost prodeje prvoligového brněnského fotbalového klubu ruskému vlastníkovi stále existuje. Vedení FC Brno začalo o vstupu investora uvažovat před vánočními svátky poté, co se brněnští zastupitelé rozhodli po tři roky přispívat prvoligovým hokejistům Komety každoročním grantem ve výši patnácti milionů korun, zatímco fotbalisté zůstali opomenuti.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Situace se sice částečně uklidnila a mezi klubem a městem došlo k prvním jednáním o možném řešení, chystá se ale i schůzka s ruskou stranou.

Ve středu se vedení brněnského klubu sešlo s primátorem Romanem Onderkou a jeho náměstkyní Barborou Javorovou. Na ni přišli podle spolumajitele FC Brno a místopředsedy představenstva Romana Prose s jasnou představou, jak může město pomoci fotbalu.

"Přinesli jsme tři minulé účetní uzávěrky, aby radní věděli, v jakém stavu se klub nachází. Ukázali jsme na jisté mezery, kde by nám město mohlo pomoci. V této chvíli ale nechci nic specifikovat, jednalo se o první pracovní schůzku," řekl dnes Pros.

Obě strany se domluvily na dalším setkání začátkem února. Pros ale také potvrdil, že v nejbližších dnech dojde ke schůzce i s ruskou bankovní společnosti ROS a tématem jednání bude vstup do brněnského klubu. "Naší prioritou není odchod z klubu, ale pokud by nás nabídka z ruské strany oslovila, tak by došlo ke změně akcionářů klubu. Chceme jednat s ruskou stranou a případně přivést do Brna silného ekonomického partnera," uvedl Pros.

Taková varianta se nicméně nelíbí předsedovi představenstva Karlu Jarůškovi. "Okamžitě bych svou práci v klubu ukončil. Zažil jsem ruského vlastníka při mém trenérském působení v Opavě. To mi k názoru stačilo," řekl rezolutně Jarůšek.

Reklama

Související témata: