Hlavní obsah

Potvrzeno. Plzeň poslala obránce Hájka na hostování do Mladé Boleslavi

Plzeň

Z mistrovské Viktorie Plzeň odchází obránce Tomáš Hájek, který bude v jarní části sezony nastupovat za Mladou Boleslav. Ve středočeském klubu bude sedmadvacetiletý fotbalista působit na půlročním hostování bez opce. Místo Hájka se do přípravy Plzně zapojí Jiří Piroch, kterého si Viktoria stáhla z hostování v Karviné. Druhý tým ligové tabulky o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba

Článek

Hájek je hráčem Plzně dva roky. Předloni v lednu 2017 přišel na západ Čech ze Zlína, kde byl kapitánem, a podepsal smlouvu do léta 2020. Za Viktorii dosud odehrál 24 ligových zápasů. V této sezoně však dostal šanci jen ve dvou utkáních domácího poháru. Celkem má v lize odehráno 72 zápasů, v nichž dal čtyři góly.

"Po zranění jsem začal hrát až v polovině podzimu a využil jsem nabídky z Mladé Boleslavi, která o mě projevila zájem již v průběhu sezony. Působení v Mladé Boleslavi je pro mě nová výzva. Neříkám, jak dlouho za ni budu hrát, chci se především vrátit do herní pohody, na jakou jsem byl zvyklý," uvedl Hájek na webu Mladé Boleslavi po dnešních fyzických testech.

Rád by Středočechy pomohl dostat do vyšších pater tabulky, než je současné desáté místo. "Nikdo neví, jak bude česká liga v novém herním formátu na jaře vypadat, ale Mladá Boleslav má dobrý a perspektivní tým na to, aby bojoval o podstatně lepší umístění," dodal Hájek.

Třiadvacetiletý Piroch na podzim nastoupil za Karvinou ve čtyřech ligových zápasech. Na jaře si zahrál nejvyšší soutěž třikrát za Jablonec.

Reklama

Související témata: