Hlavní obsah

Blaha je novým ředitelem 1. FC Slovácko

Novým sportovním ředitelem fotbalového klubu 1. FC Slovácko je Lubomír Blaha, který v loňské sezóně trénoval v lize Tescomu Zlín. Vedení Slovácka si od jeho příchodu slibuje vylepšení současného postavení týmu, který je po podzimní části soutěže na posledním šestnáctém místě.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Prioritou je boj o záchranu," řekl v pátek Blaha, jenž chce sjednotit tým a vylepšit jeho nabouranou psychiku. "Na hráče působí negativně nejen současné postavení v tabulce, ale také přehnaně velká medializace problémů," tvrdí čtyřiapadesátiletý Blaha.

Svou novou roli beru jako velkou výzvu. "Nejbližším hlavním cílem je stabilizace klubu. Zkusíme hrát o záchranu a také se musíme připravit na další sezonu," dodal Blaha, který s výjimkou ročního trenérského angažmá ve Vítkovicích v sezoně 1997/98 působil pouze na jihu Moravy. Jeho působišti byly Uherský Brod, Kunovice, Kyjov, Ratíškovice, Uherské Hradiště a loni poprvé na jednu sezonu vstoupil ve Zlíně do první ligy.

Kádr Slovácka už opustil maďarský středopolař Ferenc Róth, jenž přestoupil do Plzně. Případný přestup Martina Vozábala do Mostu zatím není dořešen a hráč se připravuje se Slováckem. Brazilec Tiago Bernardi se ještě nezapojil do přípravy, z dovolené se vrátí o týden později. O Bernardiho se zajímá Sigma Olomouc.

Reklama

Související témata: