Hlavní obsah

Příbram zahájila přípravu už s trenérem Kotrbou

PŘÍBRAM

Poprvé v neděli předstoupil před fotbalisty Marily Příbram trenér Jiří Kotrba, který tým povede v jarní části sezóny. Na prvním tréninku ke své radosti uvítal i Martina Haška, který se rozhodl prodloužit kariéru, na hostování dorazil teplický Emil Rilke, do Olomouce naopak odešel René Formánek. Především v ofenzivě by však kouč přivítal i další posily.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Jiří Kotrba na archivním snímku

Článek

Příchod Rilkeho je prvním posílením ofenzivy, ale Kotrba by rád viděl i další hráče. "Ze Žižkova přijdou Pavel Eismann a Michal Kropík, navíc není vyloučeno, že po doplnění Viktorky nám v druhé polovině ledna pražský klub uvolní i další hráče," řekl trenér, který se dnes zúčastnil osobně jednání s činovníky Viktorie, protože vedle trenérské práce má na starosti i manažerské náležitosti. "Tak tomu bývalo i při mém prvním působení v Příbrami a nikdy jsem s tím neměl problém," tvrdí kouč.

Dnes odpoledne potkal v příbramské kabině i některé známé tváře včetně těch, o nichž se před čtyřmi lety spekulovalo, že stály za jeho odchodem. Kotrba ale s hráči našel rychle společnou řeč. "Tehdy jsem byl v Příbrami hodně dlouho, už jsem cítil, že mě některé věci hrozně štvou a chtěl jsem odejít sám. Lidsky ale nemáme problémy a třeba s Rudolfem Otepkou i Marcelem Máchou jsme se od té chvíli viděli několikrát a spíše zavzpomínali na to příjemné," řekl kouč po první přípravě patnáctého týmu tabulky.

V prvních dvou dnech následujícího týdne Příbramské hráče čekají fyzické testy a později poměrně bohatý program. "Vždy dopoledne nás čeká pestřejší náplň: aerobic, spinning, výběh v terénu a podobně, fotbalové věci nás čekají až odpoledne," vysvětlil trenér.

V neděli sehrají Příbramští první přípravný zápas, v němž se na Tipsport Cupu utkají s Českými Budějovicemi. Kotrba dá podle všeho šanci hráčům ze širšího kádru, opory jako Hašek, Otepka a spol. nejspíš budou mít volnější program. "Máme tady řadu velmi nadaných útočníků, je potřeba jim dát šanci. Mají před sebou velkou kariéru. Pokud však budou na sobě tvrdě pracovat," naznačil Kotrba, že šanci v přípravě dostanou všichni fotbalisté.

Reklama