Hlavní obsah

Hašek: Už mi není deset, táta mi návrat do Sparty nerozmlouval

Praha

Rodinná rada měla složité rozhodování. Martinu Haškovi juniorovi se naskytla šance na návrat do fotbalové Sparty. Jeho otci, také bývalému sparťanovi, bylo jasné, že jako trenér Bohemians v takovém případě přijde o klíčového záložníka svého týmu. „Už mi není deset. Konečné rozhodnutí bylo na mně,“ usmívá se Martin Hašek junior po prvním přípravném duelu s Českými Budějovicemi (3:1).

Martin Hašek má za sebou první zápas za SpartuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nepřemlouval vás otec, ať s ním v Ďolíčku zůstanete?

S tátou se bavíme o fotbale často a rádi. Pokud jde o návrat do Sparty, probírali jsme všechna pro i proti. Táta mě ovšem k ničemu nenutil a nepřemlouval. Šlo spíš o konzultace.

Stáli o vás i sešívaní. Jak jste reagoval na zájem Slavie?

Potěšil mě a vážím si ho. Sparta a Slavia tvoří spolu s Plzní silnou trojku, která se odtrhla od ostatních klubů. Ale jsem ve Spartě, kam jsem se chtěl vrátit.

Sparta vyhrála první přípravný zápasVideo: Sport.cz

Věříte, že se na Letné prosadíte do základní sestavy?

Kdyby ne, tak sem nechodím... Když jsem přicházel do Bohemky, byl jsem v podobné situaci. Byl jsem tam na testech jako neznámý hráč z Vlašimi, takže začátky byly stejné. Vždycky jsem věřil ve svoje schopnosti, že jsem kvalitní hráč a je tomu tak i teď. Věřím, že mám kvalitu, abych se vešel do základní sestavy.

Proti Budějovicím jste nastoupil od začátku ve středu zálohy vedle Lukáše Váchy a s Nicolaem Stanciem před vámi. Jak jste se vedle nich cítil?

Hrálo se mi s klukama dobře. Jsou to dobří hráči, kteří umí fotbal a jsou vykopaní. Funguje nám prolínaní nezávisle na komunikaci a souhře.

Byl jste na obnovenou sparťanskou premiéru hodně natěšený?

Těším se na každý trénink a na každý den. Na zápas jsem se taky těšil, ale zas nic šíleného, přáteláky jsem za áčko Sparty hrával už dřív. Hlavně se těším na mistrovské zápasy. Utkání teď samozřejmě vnímám jinak jako plnohodnotný hráč áčka, než když jsem dříve chodil jen na výpomoc z juniorky.

A co pravé zimní počasí zakončené chumelenicí?

Pocházím z Liberce, takže jsem na sníh zvyklý. Byl jsem ale samozřejmě rád, že jsem nastoupil v prvním poločase, kdy ještě nic nepadalo. Ve sněhu se tak ideálně nehraje.

Reklama

Související témata: