Hlavní obsah

Stadión Slavie by měl mít na přelomu měsíce základy

PRAHA

Zatímco milovníkům lyžování počasí nepřeje, teplé podmínky bez sněhu jsou naopak příznivé pro stavební práce, které probíhají v pražských Vršovicích na místě budoucího nového stadiónu fotbalové Slavie. Staveniště v současnosti představuje veliká jáma, z níž vyčuhují betonové piloty, už v únoru by se ale mělo začít s montáží prefabrikovaných konstrukcí a stadión začne vyrůstat nad zem.

Foto: Martin Malý

Stanislav Vlček na obhlídce staveniště v pražském Edenu

Článek

V současné době se podle stavbyvedoucího Michala Přibila pracuje na pilotovém založení stavby. Pilotů bude kolem pěti set a více než polovina jich už je hotova. Základy se v Edenu hloubí již řadu týdnů, kompletně vybudované by měly být na přelomu ledna a února.

Základy se hloubí speciálními soupravami, piloty se zapouštějí do země a v některých místech až do hloubky 19 metrů. "Záleží na podloží a stabilitě terénu. Je rozdíl, když vrtáte do skály, nebo do měkké zeminy," vysvětlil Přibil nad plány stadiónu.

Výstavba nového domovského stadiónu pro fotbalisty Slavie začala položením základního kamene v polovině října, se zahajovacím utkáním se v nové aréně pro 21.000 diváků počítá v březnu 2008. Slávisté jsou od podzimu 2000 "doma" na Strahově, kam se přesunuli poté, co jejich starý stadión postupně přestal vyhovovat prvoligovým kritériím.

Reklama

Související témata: