Hlavní obsah

Útočník Lustrinelli jde ze Sparty do Luzernu

PRAHA

Švýcarský fotbalový reprezentant Mauro Lustrinelli po necelém roce opouští pražskou Spartu. Třicetiletý útočník se vrací do své vlasti, kde bude v příštích dvou a půl letech hájit barvy týmu FC Luzern. Švýcarský klub o Lustrinelliho přestupu informoval na své oficiální internetové stránce

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Mauro Lustrinelli (vlevo) se snaží prosadit přes Stama z Ajaxu.

Článek

Ředitel komunikace Sparty Lukáš Přibyl na klubovém webu uvádí, že jednání s Lucernem ještě probíhají. Transfer by však podle něj měl být dotažený během středy.

"Potvrzujeme, že jednáme se švýcarským Luzernem o odchodu Maura Lustrinelliho. Sám hráč projevil zájem vrátit se do Švýcarska, jelikož nenastupoval podle svých představ a jeho cílem je prosadit se na mistrovství Evropy 2008, které se hraje také ve Švýcarsku," řekl Lukáš Přibyl, na oficiálních stránkách letenského týmu. "Jednání s Luzernem však ještě nejsou u konce," dodal Přibyl.

Přestupová částka za odchod Lustrinelliho nebyla zveřejněna, údajně se pohybuje mezi pěti a deseti milióny korun. Vedení Sparty už začalo intenzivně pracovat na shánění náhrady, během středy by s Mladou Boleslaví mělo jednat o příchodu reprezentačního útočníka Marka Kuliče. Ve hře je stále prý i jablonecký střelec David Lafata

Třicetiletý Lustrinelli přišel loni v únoru z Thunu do Sparty s velkým očekáváním. Švýcarský reprezentant a účastník posledního mistrovství světa ale ambice v pražském klubu, stejně jako další zahraniční akvizice před ním, nenaplnil. V nejvyšší soutěži odehrál 25 zápasů a vstřelil jen pět branek, po nástupu trenéra Michala Bílka už na konci podzimní části ligy dostával šance jen výjimečně. Ve Spartě měl smlouvu do června 2008.

Reklama

Související témata: