Hlavní obsah

Boleslav zahájila přípravu bez Brezinského

MLADÁ BOLESLAV

Bez řady hráčů z podzimního kádru zahájili ve středu zimní přípravu fotbalisté Mladé Boleslavi. Trenér Dušan Uhrin přivítal na umělé trávě v areálu městského stadiónu dvacítku svěřenců, mezi nimiž chyběl především Miloš Brezinský, kterému skončilo ve středočeském týmu hostování a vrátil se do Liberce. Naopak nejspíš jeden z posledních tréninků absolvoval se Středočechy ještě Marek Kulič, který jedná o odchodu do Sparty.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Na transfer listině jsou z rozhodnutí klubu Vít, Šmerda, Krátký a Vaculík, netrénoval ani Riegel, který je v rekonvalescenci po operaci křížového vazu v koleně. V nejbližších dnech se naproti tomu k Uhrinovu výběru připojí talentovaní dorostenci Petr Pára a Tomáš Fabián, oba odchovanci mladoboleslavského klubu.

Jediným nováčkem v přípravě byl devatenáctiletý Radim Nečas ze Slavie, staronovými tvářemi pak David Brunclík a Michal Ordoš, kteří podzim absolvovali převážně v béčku. Trénoval už také Petr Mikolanda, jemuž větší část podzimí sezóny utekla kvůli zranění. Zahájení přípravy stihli i Marián Palát, jenž je po operaci menisku, a Adrian Rolko, který je po operaci slepého střeva.

Kouč Uhrin se zatím nevyjádřil, zda klub bude náhradu za Brezinského a Kuliče řešit z vlastních zdrojů, nebo angažováním nových hráčů. "Samozřejmě, že na ty posty chceme získat nové hráče, ale zatím se jedná a je to otevřená záležitost. Uvidíme také, jaké budou naše možnosti," řekl Uhrin.

První zápasovou prověrkou bude pro Středočechy víkendový halový turnaj v pražské Sazka Areně. "Potom nás čeká týden nabírání kondice v Nymburku," doplnil Uhrin. Herní soustředění pak absolvuje čtvrtý celek tabulky na Kypru od 8. do 18. února. "Tam bychom měli sehrát asi tři zápasy, celkem máme v plánu dvanáct přípravných utkání," řekl Uhrin.

Reklama

Související témata: