Hlavní obsah

Trest pro Limberského? Jsem rád, že disciplinárka takhle rychle funguje, řekl Vrba

Pár hodin před čtvrteční přípravou s druholigovým Ústím nad Labem, kterou fotbalová Plzeň vyhrála 6:1, vynesla Disciplinární komise fotbalové Asociace ČR trest nad obráncem Viktorie Davidem Limberským. Za hanlivé věty na adresu šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka mu uložila pokutu 20 tisíc korun. Po utkání se k verdiktu fotbalového soudu krátce vyjádřil trenér Plzně Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský David Limberský (vlevo) v souboji s jabloneckým Michalem Trávníkem.

Článek

„Jsem rád, že disciplinární komise takhle funguje. Její verdikt byl strašně rychlý. Soudy v Česku kolikrát trvají dva roky," pravil kouč. Viktoria podle něj bude v budoucnu vyžadovat od disciplinární komise stejný metr.

„Až někdo v budoucnu něco řekne proti nám, budeme také reagovat. Řekneme fanouškům, ať napíší stížnost, pokud o nás někdo něco hanlivého napíše. Doufám, že se pak disciplinárka bude chovat ke všem stejně," podotkl Vrba.

Narážel tím na fakt, že podnět k disciplinárnímu řízení s Limberským iniciovala dopisem fanynka Slavie. Samotný předseda představenstva sešívaných Tvrdík se se k záležitost postavil s nadhledem. Poté, co se mu Limberský druhý den omluvil, měl věc za uzavřenou.

Reklama