Hlavní obsah

Sparta zahajuje přípravu na boj o titul

PRAHA

Ve čtvrtek zahájili svou přípravu na jarní část fotbalové Gambrinus ligy hráči vedoucího celku soutěže, pražské Sparty. Tým trenéra Michala Bílka čekají mimo jiné soustředění v Krkonoších a španělském Jerezu, které bude zároveň herní částí přípravy. První přípravný zápas sehrají letenští s bundesligovým mužstvem Herthy Berlín 21. ledna na domácím trávníku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Budou se takto v létě radovat hráči Sparty z titulu?

Článek

Sparťané měli díky pozdějšímu startu ligy o týden delší dovolenou než obvykle a Bílek věří, že o to více s chutí začnou náročný osmitýdenní blok. "V závěru podzimu nám docházely síly, hráči potřebovali odpočinek, který bude pro jaro nesmírně důležitý," řekl trenér novinářům.

Nedobrovolného odpočinku si dosyta užil útočník Slepička, který dlouho laboroval se zlomenou kostí v kotníku. Léčba neprobíhala podle předpokladů a stála hráče mnoho psychických sil. Jak se cítí nyní napověděl, i jeho zakřiklý projev na tiskové konferenci: "Ještě to cítím při pohybu, ale doktor řekl, že můžu do plné zátěže."

S týmem nezahájil přípravu švýcar Lustrinelli, ani současný sparťanský kapitán Tomáš Sivok, který má nakročeno do italského mužstva Udine. "Je to pro něj velká šance, ale nic ještě není hotové. Nového kapitána zatím neřeším, Tomáš je stále ještě hráčem Sparty," komentoval Bílek dění okolo třiadvacetiletého tahouna.

Z hostování se na Letnou vrátili Ladislav Volešák, Štěpán Kučera, Luboš Loučka a Jiří Jeslínek. Z hostování v přestup proměnil své účinkování defenzivní záložník Luboš Hušek. "V horizontu dvou týdnů chci mít uzavřený kádr, jež by měl ve finální podobě čítat 22 borců," dodává letenský lodivod.

Především Volešák je po vydařeném podzimu v dresu Českých Budějovic odhodlán bojovat o své místo v sestavě: "Nejdříve jsem chtěl zůstat v Budějovicích, ale jsem Sparťan a chci se o svou šanci porvat," odpovídá odhodlaně na dotazy týkající se jeho záměrů na Letné.

Sparta potvrdila zájem o služby mladoboleslavského Kuliče, Mareše z Petrohradu a Davida Lafatu, který ale zřejmě ještě na jaře zůstane v Jablonci. "Je možné, že se na zkoušku objeví i jeden zahraniční hráč," svěřil se tajemně kouč. K odchodu kanonýra Lustrinelliho se též nevyjádřil příliš sdílně: "Chybělo mi u něj více věcí, hlavně pracovitost." Podle něj bude v boji o ligový titul nejdůležitější dobře vykročit od úvodních zápasů jarní části, především porazit v prvním domácím utkání nepříjemný Jablonec.

Reklama

Související témata: