Hlavní obsah

Kulič: Jinam než na Letnou bych u nás nešel

Fotbalový útočník Marek Kulič směřuje do pražské Sparty. Přestup ale ještě nebyl definitivně dořešen. Sparta se již dohodla s hráčem na nové smlouvě, ale dosavadní zaměstnavatel hráče zatím nesouhlasí se sumou, kterou Sparta Boleslavi nabízí. Hráč by ale do sparty odešel velmi rád.

Článek

Váš přestup do Sparty je hodně blízko. Těšíte se?

Do Sparty chci. Nejlepší klub u nás je velká motivace. Kdyby to nakonec krachlo, byl bych zklamaný.

Jste hodně nervózní?

Je toho dost. Pořád volají novináři, kdy už přestoupím, ani jsem moc nebral telefony, abych se z toho nezbláznil. Chci, aby byl přestup co nejdřív uzavřený a mohl jsem se připojit k novému týmu.

Můžete prozradit, jaké jiné nabídky jste měl?

Spartu a taky nějaké Turecko. O Wolfsburgu se psalo v novinách, ale žádná konkrétní nabídka nebyla.

O Turecku jste se už dříve vyjádřil, že se vám tam moc nechce...

Hlavně proto, že máme malé děcko. Na druhou stranu mi je jedenatřicet a nemůžu si moc vybírat. Ale Sparta je nejlepší řešení. Bez debat.

Proč?

Můžu zůstat doma a hrát ve špičkovém klubu s velkými ambicemi. Jinam než na Letnou bych v Čechách nešel. Už jsem si říkal, že mě v tomhle věku ve Spartě nebudou chtít, o to víc jsem potěšený. I moje rodina. Když všechno klapne, budeme se stěhovat do Prahy.

Na Letné je větší konkurence než v Boleslavi. Nemáte strach?

To ne, budu se o místo rvát. Útočníků je tam dost, ale Sparta mě chce, tak se mnou asi má nějaké plány. Záleží jen na mně, abych to nepokazil. Sparta chtěla typ hráče jako Baroš a to jsem já.

Mluvil s vámi trenér Sparty Bílek?

Telefonoval mi, ale obsah rozhovoru bych si rád nechal pro sebe.

Jak budete vzpomínat na Mladou Boleslav?

Jen v tom nejlepším, dala mi strašně moc. Udělali jsme druhé místo v lize, hráli předkolo Ligy mistrů, Pohár UEFA. Dostal jsem se do reprezentace, měli jsme tady skvělou partu a hráli dobrý fotbal. Moc jsem se těšil na první trénink po svátcích, kluci mi chyběli. Hned jsme o pauze mezi tréninky zašli na kávičku a všechno rozebrali.

Co vám říkal trenér Uhrin?

Že by mě u nás pustil jedině do Sparty. A popřál mi hodně štěstí.

Několikrát jste řekl, že se na závěr kariéry chcete ekonomicky zajistit. Vyděláte si ve Spartě o tolik víc než v Boleslavi?

Pokud budou platit podmínky, o kterých jsme se s manažerem bavili, tak určitě.

Reklama

Související témata: