Hlavní obsah

Bílek: Junovi dávám dva měsíce

Na čtvrteční tiskovou konferenci v prostorách Toyota Arény se trenér AC Sparta Praha dostavil včas. Byl trochu rozespalý, ale jistota čišela z jeho hlasu při každé odpovědi. "Tomáš Jun má dva měsíce na to, aby mě přesvědčil o své platnosti pro tým," přesvědčoval přítomné novináře o ráznosti svých plánů. Podělil se i o další podrobnosti, týkající se přesunů v kádru ligového lídra.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Jaké změny ještě čekáte v kádru svého družstva?

"Na odchodu do italského Udine je kapitán Sivok. Je to pro něj velká šance, ale nic ještě není hotové. Jednáme o příchodu Mareše z Petrohradu a Kuliče z Boleslavi. Chtěli bychom k nám přivést levého beka, krajního záložníka a hrotového útočníka. Kandidátu je více, ve hře je i jeden zahraniční hráč."

Uvažujete již o novém kapitánovi, pokud Sivok skutečně odejde?

"Tomáš je stále ještě hráčem Sparty, takže něco takového zatím vůbec neřeším."

Zájem o Pavla Mareše znamená, že klub opustí Michal Kadlec?

"Hrají sice na stejném postu, ale tato podmínka v přestupu nefiguruje. Jde nám především o zvýšení konkurence."

A co David Lafata, je jeho příchod reálný?

"Máme o něj stále zájem, věci jsou v jednání."

Chcete získat nějakého útočníka, proč tedy odešel švýcarský kanonýr Mauro Lustrinelli?

"Mauro potřebuje hrát, chce se totiž probojovat do výběru Švýcarska pro domácí evropský šampionát. Místo v sestavě Sparty by si vydobyl jen stěží. Chybělo mi u něj více věcí, především pak pracovitost."

Vyhlášený střelec Jun se na podzim neprosadil, jak vypadá jeho budoucnost v klubu?

"Tomáš je gólový hráč, střílet branky je jeho přínos pro družstvo. Podzim mu příliš nevyšel, potřebuje se probudit. Já mu dávám dva měsíce, aby mě přesvědčil o své platnosti pro tým."

Kdy chcete mít o složení mužstva jasno?

"Nejpozději v horizontu dvou týdnů. Do přípravy dnes nastupuje 26 hráčů, tým pro Gambrinus ligu by mělo tvořit 22 borců."

O víkendu vás čeká turnaj v Sazka Aréně, jaký z toho máte pocit?

"Moc se na to těším. Zájem diváků je prý obrovský a navíc si zahrajeme těžká utkání s momentální špičkou Gambrinus ligy. Je to příjemné zpestření přípravy."

Reklama

Související témata: