Hlavní obsah

Fotbalisté Jablonce začali zimní přípravu bez posil

JABLONEC

Po neobvykle dlouhé dovolené zahájili zimní přípravu jako jedni z posledních fotbalisté FK Jablonec. Kouč pátého celku prvoligové tabulky Petr Rada nepřivítal na úvodním tréninku zatím ani jednu posilu, naopak mu několik hráčů z podzimního kádru chybělo.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Do přípravy se nezapojili Štěpán Kučera, Luboš Loučka a Milan Petržela, kterým skončilo hostování ze Sparty Praha. O první dva má ale klub nadále zájem a bude podle sportovního ředitele Josefa Jinocha jednat o prodloužení jejich angažmá. "Případně bychom je rádi získali na přestup," řekl ČTK Jinoch.

V hledáčku klubu jsou ale i další hráči. Jablonečtí usilují o služby zkušeného středopolaře Radka Pilaře, který skončil v Mostě. "Most mu již dal povolení se u nás připravovat a od zítřka naskočí do tréninkového procesu. Věřím, že se na jeho příchodu dohodneme," uvedl Jinoch.

Vedení týmu také sonduje možnosti příchodu Jana Flachbarta, který již dříve v Jablonci hrával. V současné době je však stále hráčem Zenitu Petrohrad a především záleží na tom, jak si vyřeší tamní angažmá.

Za teplem na Kypr

S týmem se nadále připravuje i reprezentační útočník David Lafata, kterého by chtěla získat Sparta, z hostování v Českých Budějovicích se vrátil další útočník Jan Svátek.

První přípravný zápas mají Severočeši na programu v sobotu 20. ledna, kdy na umělé trávě v Mladé Boleslavi nastoupí v Tipsport Cupu proti Hradci Králové. Hned o den později budou mít jablonečtí příznivci pravděpodobně jedinou příležitost vidět svůj tým v přípravném duelu na domácí půdě, když od 16:00 v Břízkách nastoupí Jablonec proti Bohemians Praha.

Přípravu pak završí tradiční soustředění na Kypru, kam mužstvo odletí téměř na dva týdny 19. února. Soupeři na Kypru zatím nejsou upřesněni, ale kouč Rada počítá se třemi až čtyřmi zápasy s atraktivními soupeři v dobrých klimatických podmínkách.

Reklama

Související témata: