Hlavní obsah

Nezmar během halového turnaje podepsal smlouvu s Libercem

PRAHA

Uprostřed pražského halového turnaje Víkend šampionů podepsal útočník Jan Nezmar dvouletou smlouvu se Slovanem Liberec, kam se vrací z Ružomberku. Během turnaje to přímo v Sazka Areně řekl novinářům sám fotbalista, který smlouvu podepsal v pravé poledne se šéfem libereckého představenstva Zbyňkem Štillerem.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Jan Nezmar (vpravo) v hlavičkovém souboji s Němcem z Plzně.

Článek

Devětadvacetiletý Nezmar patřil k oporám Severočechů v době, kdy Slovan poprvé získal v roce 2002 titul. Poté se vydal nejdříve do Slovácka a později na Slovensko. Za Liberec v 89 prvoligových utkáních vstřelil 28 gólů.

Fotbalista si oddechl, že se vrací do dobře známých míst. "Zažil jsem v Liberci nejhezčí chvíle své kariéry a vždy jsem tvrdil, že bych se sem rád vrátil. A když přišla nabídka, nemusel jsem dlouho přemýšlet, navíc jsem s majitelem klubu mluvil i o případném setrvání, až ukončím kariéru," prohlásil dnes Nezmar ve vysočanské hale předtím, než se vydal zpět na cestu do Ružomberku.

Halový turnaj si tak nakonec v dresu slovenského celku nezahraje. "Původně jsem ještě dnes měl nastoupit, ale po podpisu smlouvy už to samozřejmě nepřichází v úvahu. A ani zítra tu nebudu," vysvětlil.

K jednání dnes došlo velmi rychle: v pravé poledne se sešli ve VIP prostorech Štiller s Nezmarem a také se šéfem Ružomberku Milanem Varcholou, a společně podepsali všechny potřebné smlouvy.

Na liberecký dres se prý Nezmar už moc těší. "Liberec je stále jeden z největších českých klubů, čeká mě v něm boj o nejvyšší příčky a také kvalitní zázemí. Takové málokde najdete, ani v Ružomberku jsme takové neměli," podotkl Nezmar. Už v úterý by se rád zapojil do přípravy ve staronovém působišti. "Snad stačím všechno zařídit, navíc v pondělí má Liberec po víkendu volno," dodal Nezmar.

Reklama

Související témata: