Hlavní obsah

Teplice - Zabrze 2:0Klokani remizovali v Turecku, Severočeši uspěli na Kypru

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Teplic si na sosutředění na Kypru připsali výhru, porazili předposlední tým polské ligy Górnik Zabrze 2:0. Karviná cestou ze soustředění ve Slovinsku podlehla maďarskému Zalaegerszegu 1:2. Příbram remizovala s lídrem druhé ligy Českými Budějovicemi 1:1. Bohemians na závěr soustředění v Turecku hráli s polskými Gliwicemi také 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Teplic Tomáš Vondráček (vlevo) a Pavel Moulis oslavují vítězství 1:0 proti Spartě.

Článek

Teplický tým má za sebou první utkání na soustředění na Kypru. V Sotiře, nedaleko Agia Napy, přivítal Górnik Zabrze a trenér Stanislav Hejkal vsadil na tříobráncové rozestavení. V brance Górniku nastoupil bývalý teplický hráč Martin Chudý, jehož překonali Žitný a Soungole.

Karvinští se rozloučili se slovinskými Moravskymi Toplicemi. V sobotu po snídani vyrazili do sedmdesát kilometrů vzdáleného maďarského Zalaegerszegu k utkání. Po porážce 1:2 pokračují domů.

Peter Grajciar slavil v létě s Příbramí postup do první ligy. V srpnu ji ovšem opustil a odešel na hostování do druholigových Českých Budějovic. Právě slovenský záožník se trefil proti svému kmenovému klubu a stanovil remízu 1:1.

"Jsme spokojeni. Jedinou kaňkou jsou neproměněné příležitosti, které jsme zahodili. Hrál se dobrý fotbal, Příbram potvrdila svoji kvalitu. Ale my jsme předvedli dobrý výkon a byli rovnocenným soupeřem," cení si David Horejš, trenér Dynama.

I přes nepřízeň počasí v Turecku se Klokani mohli postavit polským Gliwicím. V úvodních minutách se za šestnáctkou odhodlal ke střele Valencia, trefil se přesně na zadní tyč a poslal Piast do vedení. Dvacet minut před koncem po akci Vaníčka vyrovnal střídající Záviška, čímž zařídil remízu na závěr soustředění.

Přípravné fotbalové utkání:
Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 1:1 (0:1)
Branky: 71. Grajciar - 20. Průcha.
Příbram: Kočí - Nový, Tregler (58. Nitrianský), Kodr, Antwi (58. Skácel) - Průcha (69. Hlúpik), Soldát, Jablonský, Voltr - Rezek (58. Kilián) - Keita (58. Polidar). Trenér: Csaplár.
V Maďarsku: Zalaegerszeg - MFK Karviná 2:1 (2:0)
Branky: 17. a 31. Bobál - 70. Bukata.
Karviná: Berkovec (60. Ciupa) - Moravec (60. Guba), Krivák, Rundič, Djordjevič - Faško (46. Smrž), Bukata, Budínský (80. Suchan) - Ba Loua (80. Lingr), Kouakou (46. Wágner), Záhumenský (46. Čolič). Trenér: Hrnčár.
Na Kypru: FK Teplice - Górnik Zabrze 2:0 (0:0)
Branky: 56. Žitný, 68. Soungole.
Teplice: Grigar - Čmovš (46. Hošek), Jeřábek (77. Knapík), Krob (60. Shejbal) - Ljevakovič (52. Soungole) - Vondrášek (60. Hyčka), Žitný (60. Trubač), Kučera (69. Radosta), Moulis (46. Bezdička) - Hora (77. Švejda), Vošahlík (46. Kuchta). Trenér: Hejkal.
V Turecku: Bohemians Praha 1905 - Piast Gliwice 1:1 (0:1)
Branky: 72. Záviška - 8. Valencia.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka (46. Bederka), Pokorný (72. Krch), Vondra - Reiter, Ljovin (72. Jindřišek), F. Hašek, Vaníček - Nečas, Koubek (46. Vodháněl, 60. Záviška). Trenér: M. Hašek.

Reklama

Související témata: