Hlavní obsah

Teplice povede Marečkův bývalý asistent Bartl

TEPLICE

Teplické fotbalisty povede v jarní části prvoligové sezóny jako hlavní trenér Jiří Bartl. Dosavadní asistent nahradil vážně nemocného Vlastislava Marečka, který odstoupil z funkce minulý týden. Vedení klubu to oznámilo na úterní tiskové konferenci.

Článek

Bartl podepsal smlouvu na dobu neurčitou, do čtvrtka si má vybrat svého asistenta. Druhým asistentem a zároveň trenérem brankářů zůstane Vladimír Počta. Třiačtyřicetiletý Bartl byl hlavním kandidátem na uvolněný post, jeho jmenování na místo prvního trenéra tak nebylo velkým překvapením. Jeho "povýšení" v pondělí definitivně schválilo představenstvo klubu.

"Jmenování pana Bartla je logický krok. Celou dobu spolupracoval s trenérem Marečkem, mužstvo a hráče výborně zná," uvedl na tiskové konferenci předseda představenstva teplického klubu Štěpán Popovič. "Velmi si vážím a cením toho, že jsem tuto nabídku dostal," řekl Bartl.

Bartl, někdejší opora ligových týmů Vítkovic a Opavy, už jednou jako hlavní trenér v nejvyšší soutěži působil. V letech 1998-2000 vedl v první lize Opavu, kde měl bilanci 13 výher, 13 remíz a 22 proher. Pak působil dlouho jako asistent; ve Zlíně se setkal s koučem Marečkem, s nímž před sezonou 2004/05 odešel i do Teplic.

Vedení s Marečkem nadále počítá

"Od doby, kdy jsem trénoval v Opavě, jsem se určitě jako trenér změnil. Každý rok jsem získával spoustu nových zkušenosti, člověka to posílí. Tím pádem bych snad měl být i lepším trenérem," podotkl Bartl.

Bartlovým povýšením do funkce hlavního trenéra vedení teplického klubu chtělo dát také najevo, že dál počítá i s Marečkem. Když se Mareček uzdraví, bude se prý moci vrátit jako kouč na teplickou lavičku.

"Mareček u nás má pořád smlouvu, pořád s ním počítáme, pořád pro nás je trenérem. Když to půjde, tak ho tady určitě zase velmi rádi uvítáme," uvedl Popovič s tím, že Mareček nyní bude pro Teplice pracovat jako vyhledávač talentů a Bartlův konzultant. "Pokud mu to zdravotní stav dovolí, bude jezdit i na zápasy," dodal Popovič.

Zpět na pohárové příčky

Před Bartlem stojí jasný úkol. V jarní části ligové sezóny má Teplice vytáhnout ze současné osmé pozice pokud možno na místa, která zaručují start v příštím ročníku evropských pohárů. Z domácí pohárové soutěže už Teplice vypadly na podzim. "Nový trenér musí dotlačit Teplice na příčky, které jim právem patří. Osmé místo nám nesluší. Rádi bychom se dostali na pohárovou příčku, může to být i páté místo, z nějž se jde do Poháru Intertoto," uvedl Popovič.

Bartl prý žádné zemětřesení v kádru rozhodně nechystá, chce pracovat s mužstvem, které přes dvě sezóny budoval společně s Marečkem. "Tým je dost silný na to, aby naplnil představy moje i vedení klubu a aby zvládl jarní sezonu," řekl Bartl s tím, že drobné změny směrem dovnitř či ven nejsou vyloučeny. "Hlavně chci hrát fotbal, který se bude líbit lidem," přál si Bartl.

Nový teplický trenér si nyní především rychle chce sehnat nového asistenta. O možných kandidátech nechtěl hovořit, ve čtvrtek jej ale chce představit. Bartlův možný kolega je prý z Prahy, momentálně studuje nejvyšší trenérskou licenci a už má i trenérské zkušenosti. "Ve čtvrtek bude jasno," tvrdil Bartl.

Bartlův nástup do pozice teplického trenéra je v této sezoně už osmou změnou v nejvyšší soutěži. Dvakrát se měnili kouči v Příbrami, dále pak v Olomouci, Spartě, Plzni, Slovácku a Zlíně.

Reklama

Související témata: