Hlavní obsah

Všichni jsme připraveni na velkou výzvu, těší se Olayinka na slávistické jaro

Algarve

Generálka na jaro sešívaným vyšla. Fotbalisté pražské Slavie na závěr soustředění v Portugalsku porazili Rosenborg Trondheim 2:0. Výhru jistil jejich posledním gólem v zimní přípravě Peter Olayinka. „Všichni jsme na jaro připraveni. Musíme hrát jako tým a splnit naše cíle," vyzývá nigerijský útočník v rozhovoru pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

Lídr české ligy si připsal čtvrtou výhru z pěti zápasů zimní přípravy, navíc čtyřikrát neinkasoval. Jedinou porážku utrpěla Slavia od Salcburku. Do jarní sezony vstoupí Pražané příští sobotu domácím ligovým zápasem s Teplicemi.

"Generálka proti Rosenborgu byla z obou stran velmi kvalitní. Dokázali jsme proměnit šance, které jsme si vypracovali, a díky tomu jsme zvítězili," líčí Peter Olayinka.

Sešívaní měli v Portugalsku skvělé podmínky. „Salzburk i Rosenborg jsou kvalitní mužstva a my jsme s nimi odehráli dobré zápasy, takže zápasy hodnotím pozitivně. Stejně jako ostatní utkání, díky kterým jsme měli možnost všichni nabrat herní praxi. Bylo skvělé si v Algarve zahrát."

Olayinka do generálky nastoupil na začátku druhé půle a hned skóroval. "Pro mě ideální start. Přišel jsem a hned proměnil šanci, kterou jsem měl. Gól nám dodal sebevědomí, s dvoubrankovým vedením jsme měli zbytek utkání pod kontrolou," pochvaluje si.

Jarní části sezony startuje už příští týden. „Těším se. Liga opět začíná a já do toho chci dát všechno, pracovat se spoluhráči tak, abychom se zapsali do historie. Všichni jsme připraveni na výzvu, která je před námi. Musíme hrát týmově, být jako rodina a splnit naše cíle," vyzývá Olayinka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články