Hlavní obsah

Kulič chce hrát ve Spartě, jednání budou pokračovat

Přestože jednání o přestupu fotbalisty Marka Kuliče z Mladé Boleslavi do pražské Sparty zatím nepřinesla žádný výsledek, reprezentační útočník se angažmá v letenském klubu nevzdává. Novinářům ve středu během soustředění svého celku v Nymburce řekl, že Sparta je pro něj prioritou a jednání prý budou dále pokračovat.

Článek

"Sparta je pro mě momentálně to nejlepší, co může být. Proto chci do ní, je to pro mě prioritní klub," uvedl Kulič. Vedoucí tým první ligy o jeho služby poprvé oficiálně projevil zájem 8. ledna. Poté se již několikrát zdálo, že dohoda je pouhou formalitou, ale jednání pokaždé ztroskotala na výši odstupného, které požaduje Mladá Boleslav.

Ve středu vedení středočeského týmu oznámilo, že jednání se Spartou skončilo, Kulič však řekl, že se přestupu na Letnou nevzdává. "Můžu potvrdit, že jednání se Spartou budou pokračovat. Víc nevím, co bych k tomu řekl," prohlásil Kulič.

Zkušený útočník v těchto dnech s ostatními hráči Mladé Boleslavi nabírá fyzickou kondici na soustředění v Nymburce, ale v úterý se zranil a nejspíš odjede domů. "Natáhl jsem si tříslo. Všichni teď určitě budou říkat, že jsem to udělal schválně, ale není to pravda. Snad bude brzy v pořádku a v pondělí se opět zapojím do tréninku," uvedl Kulič.

Boleslav slibuje vyšší plat

Zda to bude ještě v Mladé Boleslavi nebo už ve Spartě, rychlý útočník netuší. "Uvidíme, jak budou dál jednání probíhat," řekl jednatřicetiletý fotbalista. Jeho přestup by prý přivítala i manželka. "Určitě chce do Prahy, ale už z toho začíná být také lehce nervózní," poznamenal Kulič.

V posledních dnech se spekulovalo o jeho případném odchodu do Řecka a Turecka, ale reprezentační útočník preferuje tuzemské angažmá. "Kvůli malým dětem chci zůstat v Česku, v Praze by měly výborné podmínky. Turecko ani Řecko proto teď nejsou aktuální, chci do Sparty," prohlásil Kulič.

Neustálé dotazy na situaci ohledně přestupu ho prý už unavují. "Zavolá jeden, druhý, třetí, pak se ozve dvanáctý. Co vám mám pořád říkat?" řekl Kulič s úsměvem novinářům.

Počítá už i s variantou, že by zůstal v Mladé Boleslavi. Vedení klubu mu prý dokonce předběžně přislíbilo zvýšení platu. "Můžu potvrdit, že podle prvních jednání bych mohl eventuálně dostat v Mladé Boleslavi přidáno," řekl Kulič, kterého angažmá ve Spartě láká i kvůli příležitosti zahrát si vysněnou Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: