Hlavní obsah

Mladé pušky vpřed! Drchal je zimním králem střelců Sparty

Praha

Nový rok zatím mohou rudí vidět růžově. Fotbalisté pražské Sparty sehráli v zimní přípravě sedm zápasů. A všechny vyhráli. Pátý tým ligové tabulky bude na jaře napravovat další zbabraný podzim. Optimismus mu dodávají i mladí střelci. Václav Drchal a Adam Hložek by před sebou měli mít velkou budoucnost.

Sparta vyhrála první přípravný zápasVideo: Sport.cz

 
Článek

Letenští se během zimy rozešli s Josefem Šuralem, který zahájil sezonu jako kapitán týmu.

„Nedokázali jsme se během roku domluvit na smlouvě. Bylo by nefér to shazovat jen na něj, vinu má i klub. Pepův odchod je pro nás na druhou stranu dobře načasovaný, protože chceme dát šanci našim mladým útočníkům," netají nový sportovní ředitel Tomáš Rosický.

A mladé pušky se činí. Teprve šestnáctiletý Adam Hložek se postaral o vítězný gól proti Dynamu Kyjev, jež bylo během přípravy nejkvalitnějším soupeřem.

Devatenáctiletý Václav Drchal pak je se šesti trefami nejlepším střelcem a vévodí sestřihu všech gólů, které klub na svém webu zveřejnil. Loni v květnu si přitom mladý kanonýr vážně poranil koleno.

Sparta v přípravě porazila Vltavín 5:0Video: Sport.cz

„Jsem rád, že se vrací do formy, kterou měl před zraněním. Přináší zase něco jiného, co týmu chybí, má úplně jiný rozměr," kvituje trenér Zdeněk Ščasný.

Největší porci odehraných minut má na svém kontě Matěj Hanousek, posila z Jablonce. Nejlepším nahrávačem je se třemi asistencemi Nicolae Stanciu, který už ale odešel do Saúdské Arábie.

Reklama

Související témata: