Hlavní obsah

Zlíňané vstoupí do jara s touhou udržet se v elitní šestce. Stojí o návrat Jugase ze Slavie

Zlín

S cílem udržet se v elitní šestce vstoupí fotbalisté Zlína sobotním derby se Slováckem do jarní části první ligy. Moravský tým se v ní bude muset obejít bez francouzského útočníka Beauguela, který odešel do mistrovské Plzně, a záložníka Lukáše Holíka, jemuž vypršelo hostování z Dukly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Pivarník pomýšlí i na Evropskou ligu.

Článek

„Máme za sebou vydařené herní soustředění v Turecku. Jsme na jaro dobře připraveni. Fotbal někdy bývá ošidný, ale já věřím, že jsme schopni minimálně si udržet stávající šestou příčku," je přesvědčený sportovní ředitel zlínského klubu Zdeněk Grygera.

Trenér Roman Pivarník, který ve Fastavu nahradil v průběhu zimní přípravy Michala Bílka, má podobné ambice. „V nadcházejících jedenácti zápasech uděláme všechno pro to, abychom se třeba ještě i o místo polepšili, a mohli si zahrát baráž o Evropskou ligu," předsevzal si.

Zlíňanům k tomu budou pomáhat gruzínský záložník Čanturišvilli, jenž přišel ze slovenské Trnavy, a konkurenci na brankářském postu rozšířil Slovák Rakovan, který naposledy působil ve skotském Dundee. Z Mladé Boleslavi se vrátil ofenzivní Džafič. Klub se snaží přivést na hostování stopera Jugase, který po zranění nemá místo v užším kádru Slavie.

„Ohledně jeho příchodu neustále vyjednáváme. Byli bychom rádi, kdyby se k nám vrátil," uvedl Grygera, který nevyloučil, že by mohlo mužstvo v nejbližší době posílit ještě o jednoho či dva další hráče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vrátí se do Zlína obránce Jakub Jugas?

Do jara vstoupí Zlín v sobotu atraktivním krajským derby se Slováckem. Na podzim vyhrál v Uherském Hradišti hladce 4:0. „Nám se tam tehdy extrémně dařilo, zatímco soupeř byl očividně v problémech. Teď k nám určitě přijede úplně jiné Slovácko. Bude to mnohem těžší zápas," očekává kapitán Fastavu Petr Jiráček. „Doufám ale, že ho zvládneme," dodal.

Připustil, že nahradit nejlepšího podzimního střelce Beauguela nebude jednoduché. „Je jasné, že když ve Zlíně někdo vyletí, vzbudí zájem dalších klubů. Je na ostatních hráčích, aby ho nahradili," má Jiráček jasno.

Pivarník si o víkendu prožije atraktivní premiéru na zlínské lavičce v mistrovském střetnutí. „Počasí sice nebude zdaleka optimální, ale já věřím, že fanoušci přijdou v hojném počtu. Uděláme maximum, abychom uhráli takový výsledek, s nímž budou spokojeni," slíbil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články