Hlavní obsah

Slávistický žolík Olayinka si přijel pro třetí titul

Slavii stál třiadvacetiletý nigerijský útočník Peter Olayinka historický balík - červenobílí nikdy v historii nezaplatili za hráče 83 milionů korun. Přitom belgický Gent s rychlonohým a technicky výborně vybaveným mladíkem „vymetal“ různá hostování. Mimo jiné před dvěma roky oblékal dres pražské Dukly. „Bude posilou, vyplatí se. Výhodou je, že prostředí a soutěž zná,“ obhajoval rekordní investici šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

Do rozjeté ligy naskočil ve 3. kole. „Je to jiný typ útočníka, než na jaké jsme u nás zvyklí. Umí rozhodovat zápasy i připravovat šance. Může hrát podle potřeby na hrotu i na křídlech. I to je jeho předností," pravil před prvním nasazením do sestavy prorocky kouč Jindřich Trpišovský. Proti Opavě ho poslal na závěrečnou desetiminutovku a Olayinka pečetil na 3:1.

„Ze začátku jsem to měl těžké, potřeboval jsem dotrénovat fyzičku, ale byl jsem ve známém prostředí. Prahu jsem si oblíbil. Ten rychlý gól hned v prvním utkání mi moc pomohl. Jednak pro moje sebevědomí, přeci jenom Slavia je nejlepší klub, za jaký jsem kdy nastoupil. A také získal fanoušky na moji stranu, a to je ve Slavii, která jich má hodně, velmi důležité," zavzpomínal usměvavý mladík, který si svojí povahou rychle získal i kabinu. Na podzim se pak v lize trefil ještě třikrát a připsal si dvě asistence.

„Na jaře chci být ještě lepší. Příprava byla hodně náročná, ale především velmi kvalitní. Odehráli jsme dobré zápasy. Všichni jsme připraveni na jarní výzvu, která je před námi. Musíme hrát týmově, být jako rodina a splnit naše cíle," řekl Olayinka přesvědčivě.

Jeho přáním je získat do své sbírky třetí titul ve třetí zemi. Ten první je z roku 2014, kdy oblékal dres klubu Yenicami Ağdelen, hrajícího severokyperskou ligu, tedy v turecké části ostrova. O dva roky později se stal albánským mistrem s klubem Skënderbeu Korçë. Teď by chtěl třetí, podle jeho vlastních slov ten zatím nejcennější.

Reklama

Související témata: