Hlavní obsah

Dočkalův návrat do Sparty? Nepřiblížil se, hlásí Ščasný

Praha
Aktualizováno

Všech sedm zápasů v zimní přípravě vyhráli, a tak doufají, že napraví zoufalý podzim. Fotbalisté pražské Sparty by samozřejmě přivítali příchod kapitána národního týmu Bočka Dočkala. Jeho návrat z Číny je ovšem složitý a jak avizuje trenér Zdeněk Ščasný, žádný pozitivní posun zatím nenastal.

Opustí ještě někdo Spartu a jak to vypadá s příchodem Bořka Dočkala? Video: Sport.cz

 
Článek

Letenští fanoušci si sestavili jednoduchou rovnici. Když jsme získali balík za odchod Stanciua do Arábie, snad budou peníze na Dočkalův návrat z Číny.

Druhá část operace je stále ve hvězdách, ačkoliv se Bořek Dočkal připravoval s mužstvem i na soustředění ve Španělsku. O osudu reprezentačního kapitána rozhoduje klub Che-nan Ťien-jie, kde má český záložník ještě na dva roky platnou smlouvu.

Jednání s Číňany zamrzlo na mrtvém bodě.

„Nejsem v klubu na přestupy nejkompetentnější. Co vím, situace se výrazně nezměnila, ani nepřiblížila, od doby, co na Bořkův případný návrat odpovídal Tomáš Rosický," říká trenér Zdeněk Ščasný.

Příliš změn v kádru už na startu jara nečeká. „Další odchody teď neplánujeme, ale nikdy nejste schopni odhadnout, zda nějaká nabídka nepřijde. Možná tak dva, tři hráči zamíří na hostování, pokud nenajdou herní uplatnění. Kdyby přišel Dočkal, budu spokojený. Stále však nevidím, že by se jeho příchod přibližoval," opakuje kouč.

S novým logem na dresu

Novým generálním partnerem Sparty s výsadou mít jako jediný logo na dresech se stává sázková kancelář Tipsport. Klub se s ní domluvil na spolupráci na dobu neurčitou.

„Jedná se o silnou a respektovanou firmu, která neustále roste. A co je nejdůležitější, je ze sportovní oblasti a dlouhodobě funguje v českém fotbalovém prostředí," poukazuje generální ředitel klubu František Čupr.

„Sparta má přes neúspěchy posledních sezon ohromný potenciál. Je to největší český klub se skvělou mládežnickou akademií, talenty zásobuje celý český fotbal," vysvětluje spojení za sázkovou kancelář marketingový ředitel Jan Čumpelík.

Nový kapitán je rébusem

Ještě jeden otazník musí letenský klub vyřešit. Na podzim se o kapitánskou pásku dělili Šural a Stanciu, jenže oba jsou pryč. S jejich nástupcem je to však trochu složitější.

Sparta bude před jednotlivými zápasy vybírat kapitána z vůdčí skupiny čtyř až pěti nejzkušenějších hráčů. Jsou mezi nimi hlavní adept Martin Frýdek či Costa.

„Na hřišti samozřejmě jeden kapitán vykrystalizuje. Sestavili jsme však vůdčí skupinu, aby hráči cítili větší zodpovědnost, aby byla na více lidech. Velmi dobrý nápad, k němuž jsme došli s Tomášem Rosickým," pochvaluje si Ščasný.

Reklama

Související témata: