Hlavní obsah

Malura záchranu v lize nevzdal

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka přezimují na posledním místě tabulky a kádr se i kvůli ekonomickým problémům klubu rozpadá pod rukama. Trenér Pavel Malura však stále věří, že se celek z Uherského Hradiště může v nejvyšší soutěži udržet.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Prognózám, podle nichž jsme jistým sestupujícím, se jen směju, o záchranu jsme připraveni se na hřišti rvát. Důležité bude, jak se nám, Příbrami i Zlínu podaří vstup do jara. Kromě kvality bude rozhodovat i srdíčko a to by měla být naše přednost," tvrdí optimisticky Malura navzdory tomu, že v zimní pauze ztratil do Mostu mířícího Vozábala a přišel i o Rótha s Malchárkem, kteří přestoupili do Plzně. Hostování ve Slovácku navíc ukončili Vrána (Brno) a Dragoun (Teplice). Filipského vábí Zlín a není ani jisté, že zůstane útočník Ivana, nejlepší ligový kanonýr minulé sezóny.

"Vozábalova tvořivost a kreativita ve středu pole nám budou citelně chybět. Mám ale od vedení klubu příslib, že za něj přivede stejně kvalitního fotbalistu. Další odcházející hráči nebyli ti, kdo rozhodují zápasy, a jsme schopni nahradit je některým z fotbalistů stávajícího kádru," nevidí Malura oslabení týmu nijak dramaticky a těší ho víkendová výhra 2:1 v úvodním kole Tipsport cupu nad Zlínem.

Odchod Ivany by přidělal starosti

Netají ovšem, že případný odchod střelce Ivany by mu přidělal starosti. "Kdyby za něj měly přijít do klubu velké peníze, zřejmě by odešel, ale žádná konkrétní nabídka pro něj na stole momentálně neleží. To se však může ještě do konce ledna změnit a přiznávám, že je prakticky nenahraditelný," tvrdí Malura, jenž se sám myšlenkami na odchod nezaobíral.

"Cítím za mužstvo velikou zodpovědnost. A to nejen za závěr podzimu v roli kouče. Jako asistent trenéra Plíška jsem podepsán i pod nevydařený start do sezóny. Navíc jsem loni v létě spoustu mladých fotbalistů do Hradiště přivedl a bylo by divné, kdybych je teď opustil. Za seriózní jednání jsem zavázán i klubovému managementu," vysvětlil Malura.

Reklama

Související témata: