Hlavní obsah

Pro Sivoka je v Udine připraven kontrakt na 4,5 roku

Smlouva na čtyři a půl roku je v Udine přichystána pro fotbalistu Tomáše Sivoka, který je na odchodu z pražské Sparty. Třiadvacetiletý defenzivní univerzál už se s představiteli italského klubu dohodl na podmínkách kontraktu a celá transakce, na níž by Sparta měla vydělat kolem 70 milionů korun, bude uzavřena zřejmě v pondělí 29. ledna.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparta bude zřejmě muset určit nového kapitána.

Článek

V ten den Sivok v Udine ještě absolvuje testy. Řekl to v pátek hráčův manažer David Nehoda. Už ve čtvrtek se na podmínkách přestupu dohodli zástupci obou klubů, Sivok za týden ještě musí projít závěrečnými testy. "Měla by to snad být jenom formalita," uvedl Nehoda.

Ani Sivok nemá obavy. "Zřejmě půjdu klasicky na běhátko a pak asi ještě na rotoped. Strach z toho nemám, poslední dny trénuju individuálně, chodím třeba na tři čtvrtě hodiny běhat nebo na kolo, měl bych být dobře připraven," řekl Sivok.

Nyní jej čeká individuální příprava, se Spartou už v příštím týdnu ani neodcestuje na kondiční soustředění do Špindlerova Mlýna. "S klukama se asi rozloučím v neděli, kdy hrají přátelský zápas s Herthou Berlín," uvedl dosavadní letenský kapitán.

Jazyk je naprostý základ

"Pak budu trénovat sám, abych se udržoval v kondici. Budu docházet i na kontroly za fyzioterapeutem Pavlem Kolářem, který dohlédne na nedávno operovaná třísla," plánoval si reprezentační středopolař.

Sivoka v nejbližší době čeká i spousta zařizování formalit spojených s blížícím se přestupem, společně s přítelkyní Michaelou také vstřebávají základy italštiny.

"Chceme se tam rychle adaptovat a jazyk je naprostý základ," řekl Sivok, který by se měl do Udine vrátit příští neděli. Po absolvování funkčních a zátěžových testů v novém působišti by Sivok už zřejmě měl zůstat v Itálii natrvalo.

Reklama

Související témata: