Hlavní obsah

Sparta s Jabloncem se vrátí k jednání o Lafatovi

PRAHA

Vedení fotbalové Sparty se znovu vrátí k jednání o přestupu Davida Lafaty. Pražský klub to nepřímo potvrdil prostřednictvím mluvčího klubu Lukáše Přibyla, podle kterého Sparta dál o angažování reprezentačního útočníka stojí. K jednání mezi oběma by mohlo dojít podle informací ČTK už o víkendu.

Foto: čtk

David Lafata z Jablonce (vlevo) a Tomáš Řepka ze Sparty Praha

Článek

K možnosti angažovat Lafatu se Sparta vrátila ve chvíli, kdy minimálně dočasně ztroskotala naděje na získání Marka Kuliče z Mladé Boleslavi. Sparta sice stále doufá, že najde se Středočechy společnou řeč, ale raději zkouší opakovaně variantu s příchodem perspektivnějšího Lafaty. Fotbalista by o rudý dres velmi stál.

"David dává od počátku jednání najevo, že to pro něj je velmi lákavá nabídka a rád by do Sparty šel. Bez souhlasu klubů ale nemůže nic, jen poctivě trénovat v Jablonci a pokud zůstane, dál podávat co nejlepší výkony v jeho dresu," uvedl Lafatův manažer Ondřej Chovanec.

Jablonec návrat k jednacímu stolu také připustil. Na klubových internetových stránkách sportovní ředitel Josef Jinoch dokonce konkretizoval, že Jablonec vedle návratu Štěpána Kučery a Luboše Loučky, kteří na Střelnici na podzim hostovali, požadují ještě finanční kompenzaci.

Podle zákulisních informací ale existují i jiné alternativy. Ve hře je údajně hostování dokonce tří hráčů a také možnost, že Lafata půjde na Letnou zatím pouze hostovat s přesně stanovenou opcí na pozdější přestup. Podobně jako nedávno přišel stejným směrem Luboš Hušek, který přišel v průběhu podzimu a během zimy se stal kmenovým hráčem pražského klubu.

Sparta se zatím vyjadřuje k jednáním opatrně. "Je pravda, že David Lafata zůstává na seznamu hráčů, které bychom rádi získali. Ale k dalším jednání ještě nedošlo," řekl sparťanský mluvčí Přibyl.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice