Hlavní obsah

Sparta derby vyhrála, přesto se fanoušci bouří. Frustrace jen tak neodezní, ví Ščasný

Praha
Aktualizováno

Trochu zvláštní úkaz. Výhra v každém derby se cení, přesto fanoušky Sparty ani tři body neuchlácholily. Po vítězství 1:0 nad Bohemians letenským stadionem hřmělo: Ščasný ven! Výkon domácích byl totiž hodně podobný, jako když končili loňský rok. „Frustrace fanoušků z konce podzimu nemůže odeznít jen proto, že jsme hráli dobře v zimě,“ uvědomuje si trenér Zdeněk Ščasný. Jeho hodnocení si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Co řekl Zdeněk Ščasný na to, že fanoušci volali po jeho odchodu? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

I kyjevské Dynamo v zimě porazili. Sedm výher v přípravě jako by se však v ostré premiéře rozpadlo v prach. Až penalta a následná dorážka v nastavení Spartu spasila.

Fanoušci však přesto zlomili nad koučem Ščasným hůl. Kouč se rozhodl dát větší prostor mladým hráčům, což si vyžádá také čas. Fanoušci však ztrácejí trpělivost.

„Jak se mi pracuje? Na tréninku dobře, tam nikdo neřve. Budu pracovat, jak umím, musíme se od toho oprostit," líčí Zdeněk Ščasný.

Nebyl nikdo, kdo by mužstvo usměrnil

Derby naplnilo jeho obavy. „Měli jsme pasáže dobré, ale i takové, které s výkony v přípravě nekorespondovaly. Úvodní ligový zápas byl hlavně o hlavách, což jsem řešil s Tomášem Rosickým a dalšími lidmi. Hráči měli v hlavě, že se v zimě všechno vyhrálo. Při složení mužstva bylo derby složité. Nebyl nikdo, kdo by mužstvo usměrnil. Všichni pracovali, ale povedený zápas nebyl, což jsme do jisté míry očekávali," hodnotí Ščasný.

Byly to nervy! Martin Frýdek proměnil penaltu nadvakrátVideo: Sport.cz

Derby jeho tým čeká i v příštím kole. A na Julisce bude znovu jasným favoritem. Zvládne na druhý pokus roli lépe?

„I naši konkurenti se nadřou na každý bod, proto si také musíme vážit každého vítězství. Baník se na Dukle natrápil na remízu. Určitě tam musíme podat lepší výkon, po všech stránkách. Zdálo se mi, že proti Bohemce jsme se trochu hůř pohybovali než v zimě. Nevím, jestli únavou nebo psychikou," všímá si Ščasný.

Reklama

Související témata: