Hlavní obsah

Zápotočný byl vyřazen z kádru Liberce kvůli jednání s Udine

LIBEREC

Reprezentační obránce Tomáš Zápotočný možná do letního přestupu do Udine bude hrát pouze za divizní rezervu Slovanu Liberec. Šestadvacetiletý fotbalista neodcestoval v sobotu s týmem na soustředění do Františkových Lázní a podle zákulisních informací byl vyřazen z prvoligového kádru, protože Slovanu hrozí, že odejde v létě do Itálie po vypršení smlouvy bez náhrady.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Zápotočný

Článek

Klub prostřednictvím mluvčího Lukáše Váni hráčovu absenci na soustředění přiznal, ovšem vyřazení nepotvrdil. Podle Váni by prý bylo nyní zbytečné, aby Zápotočný trénoval s A-týmem. "Nebylo by smysluplné ho na soustředění brát, když teď jedná s Udine. Po dobu, kdy budou jednání probíhat, nebude s týmem," prohlásil Váňa.

"Pokud by se však s Udine nedohodl, opět se zapojí do přípravy," řekl mluvčí. Podle znalců libereckého fotbalu je situace trochu jiná. Majitel klubu Ludvík Karl prý není spokojen s tím, jaké odstupné za hráče při okamžitém přestupu nabízí Udine a je údajně odhodlán nechat Zápotočného až do léta mimo první tým.

Důvod je zřejmý: pokud fotbalista nepřestoupí do Itálie nyní, v létě za něj Slovan nedostane žádné finanční odstupné. Hráč má navíc právo podle přestupního řádu půl roku před koncem platné smlouvy podepsat v novém klubu novou smlouvu, která vejde v platnost po vypršení současného kontraktu.

Hráčův agent Pavel Zíka se k případu také nechtěl příliš vyjadřovat. Pouze potvrdil, že Zápotočný trénuje s rezervním týmem Severočechů. "Bude se tam zatím připravovat do konce jednání Liberce s Udinese. Všechny strany však mají zájem na tom, aby přestoupil už v lednu," řekl Zíka.

Podle informací ČTK má Zápotočný v současné chvíli dvě možnosti. Buď se vzdá letního přestupu do Itálie, nebo stráví celé jaro v divizní rezervě. Vedení Liberce je údajně odhodláno nechat reprezentačního stopera mimo kabinu prvního mužstva, aby dokázalo svoji sílu. Jedinou nadějí pro hráče tak může být, že italský klub zaplatí odstupné za jeho okamžitý přestup, ovšem na tom se kluby zatím nedomluvily.

Reklama

Související témata: