Hlavní obsah

Snažíme se pokračovat v nastoupeném trendu, říká brankář Šeda před zápasem s Jabloncem

Mladá Boleslav

Rozšířit bilanci čtyř bodů z prvních dvou jarních kol se pokusí fotbalisté Mladé Boleslavi už v sobotním duelu s Jabloncem. Středočeský celek bude hodně spoléhat zřejmě i na brankáře Jana Šedu, který měl velkou zásluhu na remíze s Plzní 1:1 i vítězství v Teplicích 2:0. „Snažíme se pokračovat v nastoupeném trendu,“ říká zkušený gólman v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Šeda.

Článek

V úvodu jara nemá Mladá Boleslav zrovna ideální los. Jak se k tomu stavíte?

Druhá Plzeň, venku Teplice, teď doma s pátým Jabloncem, to jsou těžcí a kvalitní soupeři. Uhráli jsme už nějaké body, což je pozitivní, ale pořád jsme v začáteční fázi jarní sezony a dva dobré výsledky samy o sobě nestačí.

Po zimní přestávce vás v lize překonal jen plzeňský útočník Beauguel. V Teplicích jste uhájil čisto konto. V Jablonci se prosazuje i další ligový kanonýr Martin Doležal. Je těžké čelit špičkovým střelcům soupeře?

Víme, že Martin Doležal hraje dobře tělem, je to pro každou obranu i gólmana nepříjemný hráč. Budeme se muset na něj, stejně i na jeho spoluhráče, nějakým způsobem připravit.

Elitní snajpr působí i v Mladé Boleslavi. Jak vidíte počínání Nikolaje Komličenka?

Týmy se na něj chystají, přesto dal už dvacet gólů. Není v jednoduché pozici, protože ho soupeři hlídají, přesto dál skóruje. A nic na tom nesnižuje ani fakt, že svoje dvě dosavadní jarní branky zaznamenal z penalt.

Skvělou formu prokazuje i dirigent hry Marek Matějovský, jehož v sobotu čeká jubilejní třístý start v české lize.

Není to jen o jednom, nebo dvou hráčích. Z pohledu brankáře jsem rád, že jsme v Teplicích uhráli vzadu nulu. Pro nás to byl cenný úspěch. A snažíme se pokračovat v nějakém trendu, nastavit si laťku výkonnosti a držet se jí co nejdéle.

V mladoboleslavské obraně došlo před jarem k řadě hráčských změn. Jak funguje souhra v defenzivě?

Po vyloučení Šušnjara v Teplicích se stáhl dozadu Laco Takács. Pak přišel na hřiště i Tatajev. Hráli jsme sice o jednoho méně, ale zásadně nám to neublížilo. Je tady nově stoper Tomáš Hájek z Plzně, který nastoupil poprvé. A přišli i další hráči, takže dochází k rotaci kádru ve všech řadách.

Jste spokojeni s nynějším herním projevem týmu?

Zatím to asi není bez chyb, i když jsme předtím odehráli dost přípravných zápasů. Trošku si hra přece jen sedá. A když na to navážeme proti Jablonci, mohli bychom nasbírat další body.

Reklama

Související témata: