Hlavní obsah

Troufáš si? vyzval ho kapitán. Švéd pak složil na Spartě parádní zápisné

Už na Julisce při své premiéře v české lize zanechal velmi dobrý dojem. Ve válce s Baníkem pak na Letné potvrdil, že není žádným chladným Seveřanem, ale fotbalovým filutou s vynikající kopací technikou. Gól z přímého kopu byl výstavní. „Po celých devadesát minut jsme předváděli týmový výkon a cenné vítězství je naší odměnou,“ nedělá ze sebe David Moberg Karlsson hrdinu Sparty.

Parádní trefa Davida Moberga KarlssonaVideo: Sport.cz

 
Článek

Je vlastně prvním úlovkem Malého Mozarta v roli sportovního ředitele. Tomáš Rosický se v příchodu švédské posily velmi angažoval.

Seveřan ozdobil svou premiéru na domácím stadionu krásným gólem, navíc patřil k nejlepším hráčům vítězné bitvy s Baníkem (3:2).

Zlepšený výkon Sparty nemůžeme svádět jen na moji přítomnost, řekl kapitán Bořek DočkalVideo: Sport.cz

„I ve svém minulém klubu se mi doma většinou dařilo. Je skvělé hrát před tak skvělými fanoušky, kteří z nás vymáčkli ještě o něco víc. Užil jsem si, že jsem před nimi mohl vstřelit branku," pochvaluje si David Moberg Karlsson.

Dočkal mu exekuci přenechal

Exekuci přímého kopu mu trochu překvapivě přenechal Bořek Dočkal. Kapitán byl přitom při svém comebacku hlavní postavou večera.

„Dohodli jsme se. Bořek mi říkal, že by zkusil centr. Ale pak se mě zeptal, jestli si troufám," líčí Švéd dlouhou poradu. „V minulosti jsem párkrát z podobné pozice gól dal, takže jsem mu řekl, že určitě jo. Gólman stál hodně na jedné straně, tak jsem kopl na druhou a vyšlo to," culí se Karlsson, jak doběhl Jana Laštůvku.

Kdyby takový faul udělal Baroš, viděl by hned červenou, Štetina ne, posteskl si Jan LaštůvkaVideo: Sport.cz

„David je přesně hráč, kterého jsme potřebovali. Umí jeden na jednoho, dokáže zrychlit hru, je hrozně nebezpečný. A standardky jsou ještě něco navíc," chválí posilu trenér Zdeněk Ščasný.

Bořek není žádný sobec

I díky Švédovi tak Sparta podruhé v řadě otočila zápas. „Hodně nám pomohl výkon střídajících hráčů. Stejně jako na Dukle ukázali, že se o svoje místo na hřišti chtějí poprat," poukazuje Karlsson.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty David Moberg Karlsson a Bořek Dočkal oslavují gól na 2:1 během utkání s Baníkem.

Zatímco na Kangu místo ve středové řadě nezbylo, staronovým lídrem týmu je Dočkal.

„Bořek byl pro nás ohromně důležitý. Skvělý hráč, a hlavně kapitán, kterého potřebujeme. Není žádný sobec, maká pro celý tým. Navíc skvělý kluk i mimo hřiště. Když mluví, všichni ho poslouchají," zdůrazňuje Karlsson.

Reklama