Hlavní obsah

Mladé pušky jsou v ráži. Hložek je pro Dočkala přírodní úkaz

Odchovanci vpřed, konečně v zimě zavelel nový sportovní ředitel Tomáš Rosický. Fotbalová Sparta má kde brát, absolventi strahovské akademie teď klepou i na dveře základní sestavy áčka. A návrat lídra Bořka Dočkala by jim měl pomoci, aby se v klidu a zlepšené atmosféře soustředili jen na svůj výkon. Vydařená bitva s Baníkem (3:2) byla dalším důkazem, že Hložek, Drchal a spol. mají co nabídnout. Ohlasy na téma si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Václav Drchal byl střelecky při chuti. Daří se i dalším sparťanským mladíkům.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dvě jarní kola si musel počkat. Do bitvy o třetí příčku přišel až jako žolík, když Sparta hrála o deseti. Nejlepší letenský střelec zimní přípravy si hned připsal vítěznou trefu a vzhledem k počtu šancí mohl stihnout klidně i hattrick. O jeden gól přišel kvůli ofsajdu po konzultaci s videorozhodčím.

„Jednoznačně spokojenost. Byl jsem zvědavý, kdy moje šance přijde. Ale nervózní jsem nebyl, spíš jsem se těšil," libuje si devatenáctiletý Václav Drchal, který proměnil Dočkalův pas.

„Bořek měl velkou radost. V prvním utkání po návratu si připsal vítěznou asistenci, navíc podal velmi dobrý výkon. Přišel s ním jednoznačný lídr v kabině i na hřišti," poukazuje útočník.

Slavil ještě jednou, ale předčasně. „Vlastně škoda, že máme video," culí se bezelstně.

Pochvalu si vysloužil tak jako tak. „Byl výborný. Potřebovali jsme po vyloučení Štetiny větší pracovitost a hru rozhýbat. Vašek vypadal v přípravě dobře, nakonec mohl ještě přidat dva tři góly," oceňuje trenér Zdeněk Ščasný.

Sáčkovi věřil už před dvěma lety

Také oslavovaný navrátilec z Číny dodává, že všichni mladíci zařazení do áčka mají obrovský potenciál a před sebou velkou budoucnost.

„Během zimní přípravy jsem je měl denně na očích a viděl, jak jsou pracovití. Záleží jim, aby se tady prosadili," kvituje Bořek Dočkal.

Z tohoto zápasu mám víc zážitků než za poslední měsíce, přiznal po svém návratu Bořek DočkalVideo: Sport.cz

„U Sáčka jsem už při svém odchodu očekával, že do základu naskočí. Svůj potenciál teď také potvrzuje. Velký krok kupředu udělal také Frýdek. Nejenom nasazením, ale i tím, jak Martin vyburcuje mužstvo, jak se zklidnil na balonu. A Hložek je pro mě přírodní úkaz. Jaké má dispozice a sebevědomí v šestnácti letech, je v českých poměrech hodně neobvyklé," žasne Dočkal.

Reklama

Související témata: