Hlavní obsah

Se třemi oslavenci za titulem. Sešívané čeká bitva o krále Vršovic

Praha

Nastal čas aspoň na chvíli zpomalit rozjetý kolotoč zápasů. Fotbalisté pražské Slavie po pondělním vítězství nad Slováckem dostali na další dva dny volno. Právě ve středu slavil narozeniny trenér Jindřich Trpišovský a jeho svěřenci Tomáš Souček a Michal Frydrych. Od čtvrtka už sešívaní i se třemi oslavenci zase pracují na cestě za mistrovským titulem a postupem do čtvrtfinále Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček se raduje po gólu z penalty proti Teplicím.

Článek

Dostali se do ráže, takže mohou svým způsobem litovat, že jim uprostřed týdne nepřišel do cesty další soupeř. Odpočinek však červenobílí potřebovali.

„Utkání bylo hodně, takže je asi lepší, že po pondělním teď máme pět dní k dobru. Zvlášť když jsme měli čtyři zápasy v řadě. Volno nám pomůže, zregenerujeme, odpočineme si a pak zase budeme mít čtyři zápasy ve dvou týdnech," poukazuje reprezentant Tomáš Souček na pokračování domácí soutěže a také osmifinále Evropské ligy se Sevillou.

Souček měl ve středu 24., kouč Trpišovský 43. a obránce Frydrych 29. narozeniny.

Klokani jsou doma nepříjemní

Teď už se všichni chystají na nedělní vršovické derby na Bohemians, kde sešívaní vyhráli jediný z posledních čtyř ligových zápasů.

„I kdybychom v Ďolíčku vyhráli díky jednomu gólu, budeme rádi. Utkání bude rozhodovat první branka a já věřím, že ji dáme my," uvědomuje si Souček, že derby je nevyzpytatelné.

Vedoucí Slavia má k dobru tři body na druhou Plzeň.

„Pořád si říkáme, že si titul chceme uhrát sami, ne aby ho ostatní týmy uhrávaly za nás. Soustředíme se zápas od zápasu a věřím, že když budeme stále vyhrávat, nikdo nám náskok nesebere," ujišťuje Souček, že sebevědomí sešívaným nechybí.

Reklama

Související témata: