Hlavní obsah

Vrba vysekl Jablonci poklonu: Nejtěžší soupeř, na jakého jsme na jaře narazili

Plzeň

Ulevilo se mu, když po Slavii porazil i Jablonec, to nepopíral. „Určitě nejtěžšího soupeře, na něhož jsme na jaře narazili,“ přiznával plzeňský kouč Pavel Vrba poté, co se jeho tým díky výhře minimálně do neděle bodově dotáhl na ligového lídra z Edenu. „Hlavně jsme však zvládli hodně náročný zápas, který by mohl znamenat uklidnění a jenž by nás měl před utkáním příští týden na Spartě dostat do ještě větší pohody,“ viděl další plus ve vítězné partii s Radovými Severočechy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Šlo sice o konfrontaci druhého týmu tabulky s pátým, ale žádný oslnivý fotbal se v Plzni rozhodně nehrál.

„Logicky. Tyhle partie připomínají spíš pohárové zápasy, v nichž také ani jedno z mužstev neotevře hru, natož aby se v nich hrálo nahoru dolů. Body jsou důležité, soupeři vyrovnaní, takže disciplinovanost a organizace hry je prioritou," zdůvodňoval Vrba, proč se nerodily šance, natož aby přicházely góly.

„Měli jsme štěstí, že hned z první střely na bránu jsme dali gól a díky ní nakonec i vyhráli," uznával, že po Procházkově dalekonosné ráně se oba celky usilovně snažily neudělat chybu, která by nabídla protivníkovi možnost ke skórování.

„My se po vedoucím gólu dobře vraceli, a i když nás Jablonec neustále atakoval, chybu jsme neudělali a do ničeho už jeho hráče nepustili. Ale oni nás také ne," skládal kompliment Severočechům, kteří na hřišti obhájce titulu sehráli víc než vyrovnanou partii.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Roman Procházka (vpravo) z Plzně se raduje z prvního gólu spolu s Davidem Limberským.

„Je to dobře složený a vedený, organizovaně hrající a samozřejmě silný tým, před nímž jsme měli respekt. Řadím ho k top mužstvům v naší lize, před nímž jsme měli patřičný respekt. Zvláště po podzimním střetnutí v Jablonci, kde jsme prohráli 0:3," byl plzeňský kouč pochopitelně moc rád, že jeho svěřenci právě tuhle partii zvládli.

„Šlo o zápas pravdy. Proto vyhrát nad takovýmto protivníkem 1:0 není rozhodně ostuda," oponoval Vrba názorům, že výhra jeho mužstva je příliš hubená a že ani výkon nebyl nikterak oslnivý. V ofenzivě tedy určitě ne.

„V první části zápasu jsme ofenzivněji hráli, druhá už se nesla v pohárovém módu. Tedy na jistotu a s úsilím zvládnout stoprocentně defenzivu."

V nabitém úvodu ligového jara čeká ovšem mistrovskou Plzeň hned v příštím kole Sparta, která na jaře zatím neztratila ani bod.

„Proto bylo tak důležité zápas s Jabloncem zvládnout. Měl by nás uklidnit a před utkáním na Letné dostat do ještě větší pohody," netají Vrba, že teď mu nastává přece jen příjemnější období.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu proti Jablonci.

Po vyřazení z Evropské ligy už nemá Viktoria tak nabitý program, jako v úvodu jara, takže odpočinek a návrat k pravidelnému tréninkovému rytmu sehraje své. Dlouhodobě zranění hráči vracející se postupně do kádru rovněž.

„Ale abych řekl, zda by výkon proti Jablonci stačil i za týden na Letné proti Spartě, na to nedovedu odpovědět. Prostě to nevím," nemínil Vrba spekulovat, natož věštit.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice