Hlavní obsah

Fotbalista Pacanda řídil auto s 1,62 promile alkoholu

BRNO

Policejní hlídka zadržela v noci na pondělí v Brně fotbalového útočníka Milana Pacandu, který řídil auto pod vlivem alkoholu. V krvi měl podle informací policie 1,62 promile alkoholu a zbytek noci strávil v cele. Čeká jej nyní sankce v podobě finančního postihu a odnětí bodů, klub FC Brno jej již potrestal pokutou sto tisíc korun.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Bývalý hráč Sparty Milan Pacanda

Článek

Osmadvacetiletý brněnský odchovanec Pacanda je v současnosti hráčem pražské Sparty a v prvoligovém FC Brno je na ročním hostování.

"Dnes před třetí hodinou ranní jej zadržela policejní hlídka v Božetěchově ulici. Přestupek jej bude stát podle sazebníku sedm bodů a čeká jej pokuta ve výši pětadvacet až padesát tisíc korun," řekl ČTK brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Pacanda odehrál v neděli odpoledne utkání Tipsport Cupu, v němž brněnští fotbalisté prohráli se Slováckem 1:4. Hráč ČTK řekl, že večer po utkání šel na pivo. K nočnímu incidentu se přiznal s tím, že je připraven nést za své provinění zodpovědnost.

"Udělal jsem blbost, že jsem usedl podnapilý za volant. Na zpáteční cestě jsem se stavil na benzínové pumpě si koupit bagetu, když jsem narazil na policejní hlídku. Za chybu jsem připraven nést odpovídající trest," uvedl pro ČTK Pacanda.

Ten první v podobě pokuty od klubu na sebe nenechal dlouho čekat. "Porušil svou profesionální smlouvu. Proto musí za svůj přestupek nést následky," řekl ředitel brněnského klubu Radek Bělák.

Reklama

Související témata: