Hlavní obsah

Salta místo zatracení. Kanga vytvořil s Dočkalem silnou dvojku

Nastoupili poprvé společně v základní sestavě a výrazně se podepsali pod výhru fotbalistů Sparty nad Plzní 4:0. Bořek Dočkal a Guélor Kanga vytvořili kreativní pár, který by mohl být velmi důležitý pro zbytek sezony. Jejich souhra byla vidět od samého začátku. Pokud to bylo možné, tak většinou přihrávka směřovala právě na toho druhého. Afričan pak při děkovačce na oslavu vítězství střihal předpisová gymnastická salta.

Spolupráce Dočkala s Kangou zafungovalaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Poprvé se jejich spolupráce ukázala již ve třetí minutě. Dočkal uvolnil Kangu, jeho centr však skončil pouze na tribuně. Za sedm minut se situace opakovala, ale Kanga tentokrát našel Hložka, který otevřel skóre. Sám gabonský ofenzivní záložník následně proměnil penaltu, právě po dohodě s Dočkalem.

„Za mě je Kanga fotbalista mimořádných kvalit. S každým takovým se hraje dobře. Na tréninku si rozumíme a umíme si vyhovět," ujišťuje Bořek Dočkal, že ve vzájemné spolupráci nevidí žádný problém.

Dneska se nám sešlo opravdu všechno, pochvaloval si trenér Zdeněk ŠčasnýVideo: Sport.cz

Afričan se ve dvou minulých zápasech nevešel do sestavy.

„Choval se celou dobu skvěle. Bez vysvětlování přišel a říkal, že chápe, že rozhoduju o sestavě, že bude pracovat dál a že se chce dostat zpět," líčí trenér Zdeněk Ščasný.

„Věděl jsem, že spolu s Bořkem mohou hrát. Už v Liberci jsem říkal, že Kangu nikdo neodepsal. V takovém zápase musí všichni maximálně pracovat. Což se proti Plzni naplnilo," poukazuje kouč.

Vyprovázel ho aplaus tribun

Když byl Kanga na konci zápasu střídán, Letná mu aplaudovala ve stoje. Přitom na začátku sezony se dostal do sporu se sparťanskými fanoušky a ozýval se i pískot na jeho adresu.

„Byl jedním z hlavních bodů naší výhry. Přihrál na první gól, proměnil penaltu," oceňuje záložník Michal Sáček.

Sparťan Michal Sáček si proti Plzni připsal svůj první ligový gólVideo: Sport.cz

Dočkal se také podepsal pod čtvrtou brankou, když dlouhým nákopem našel Karlssona, jehož střelu dorazil do sítě Pulkrab.

Důkazem toho, že Kanga umí být týmový na hřišti, ale i směrem k fanouškům, je fakt, že při sparťanské děkovačce několikrát předvedl pro diváky salto vzad.

Reklama