Hlavní obsah

Vozábal nakonec do Mostu odejde

Fotbalista Martin Vozábal přece jen přestoupí ze Slovácka do konkurenčního Mostu. Přestože obě strany v pondělí oznámily, že se nedohodly na podmínkách a v zimní pauze se transfer určitě neuskuteční, všechno je nakonec jinak. Ve čtvrtek nastal zásadní obrat a osmadvacetiletý tvořivý záložník nakonec zamíří na sever Čech, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku. Řekl to hráčův manažer Dalibor Lacina.

Článek

O Vozábalově přestupu do Mostu se hovořilo už od začátku ledna, ale poslední celek ligové tabulky Slovácko dlouho nesouhlasil s podmínkami transferu. Zdálo se, že bývalý hráč Českých Budějovic a řeckého týmu Škoda Xanthi nakonec stráví jaro záchranářským bojem na jihu Moravy.

Po složitých jednáních se ale přestup přece jen nakonec zrodil a trenér Zdeněk Ščasný se dočkal vytoužené posily. Vozábal by měl v mostecké záloze převzít dirigentskou taktovku po bývalém kapitánovi Tomáši Pilařovi, s nímž už Ščasný nepočítal.

Nejspokojenější je Ščasný

"Jednání byla složitá, ale nakonec došlo k dohodě všech stran a Martin může už v pátek začít trénovat v Mostu. O víkendu už může hrát za nový tým v Tipsport cupu," prohlásil Lacina po uzavření kontraktu. K stvrzení transakce došlo ve čtvrtek ráno po návratu majitele moravského klubu Jana Řezníka ze zahraničí.

Nejspokojenější je právě asi mostecký trenér Ščasný, který nutně potřeboval nového tvůrce hry. Na začátku zimní přípravy totiž oznámil bývalému kapitánovi Pilařovi, že s ním už nepočítá. "Jednání byla složitá, ale korektní a jsme rádi, že už bylo všechno uzavřeno," řekl ČTK ředitel mosteckého klubu Emil Boukal.

Osmadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic přišel do Slovácka před rokem, ale ani jeho přítomnost neodvrátila sestupné výsledky mužstva, které je po podzimu na posledním místě prvoligové tabulky. V první lize někdejší reprezentant do 21 let odehrál 178 zápasů, v nichž vstřelil šestnáct branek. V roce 2005 působil Vozábal v řeckém klubu Škoda Xanthi.

Reklama

Související témata: