Hlavní obsah

Sparta se vrátila k jednání o příchodu libereckého Ančice

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha podle všeho ještě neukončila zimní posilování hráčského kádru. Podle zákulisních informací blízkých oběma klubům se vrátila do jednání o získání pětadvacetiletého slovenského záložníka Juraje Ančice, který je hráčem Slovanu Liberec.

Článek

Jednání byla sice 12. ledna ukončena kvůli vysokému odstupnému, které požadoval severočeský klub, ale nyní stejně jako v případě Marka Kuliče ligový lídr znovu zvýšil svou aktivitu.

Sparta během zimní přestávky přivedla na Letnou obránce Pavla Mareše a útočníka Kuliče. A protože trenér Michal Bílek před pauzou avizoval, že by rád získal posilu do každé řady, je zřejmě čas i na příchod záložníka. Napovídají tomu také slova mluvčího klubu Lukáše Přibyla na klubovém webu před sobotním zápasem proti Žilině: "Trenér Bílek před zimou vyhlásil, že by rád získal do každé řady jednu posilu, a v tomto duchu postupují i jednání," řekl Přibyl.

Někteří hráči odejdou na hostování

Jednání podle všeho nabudou na intenzitě po víkendu, protože Bílek by rád měl třiadvacetičlenný kádr pro jaro jasný už za týden. "Všichni mají ještě šanci, ale máme hodně hráčů a jejich počty budeme redukovat. Samozřejmě i potom mohou nastat kosmetické změny, ale už by nešlo o nic velkého," uvedl Bílek.

Čas na to má do konce února, kdy skončí v České republice přestupní období. Očekává se, že vyřazení hráči zamíří ze Sparty tradičně na hostování. Na nezájem v tomto směru si rozhodně Pražané stěžovat nemohou. České Budějovice dál stojí o návrat Ladislava Volešáka, Jablonec by si zase rád přivedl zpět Štěpána Kučeru a Luboše Loučku.

Reklama

Související témata: