Hlavní obsah

Stavba fotbalového stadiónu Slavie už roste nad zem

PRAHA

První železobetonové sloupy byly v pondělí vztyčeny na místě budoucího fotbalového stadiónu Slavie Praha v Edenu. Od poklepání na základní kámen 16. října pokračují stavební práce podle harmonogramu, termín dokončení stavby stadionu pro 21 000 diváků je stanoven na březen 2008.

Článek

Na financování stavby se zatím nijak nepodílí radnice Prahy 10. Otázka jejího vstupu do společnosti E Side Property, která je investorem, zůstává stále otevřená. Při slavnostním položení základního kamene se hovořilo o tom, že by radnice na rozpočet ve výši jedné miliardy korun měla přispět zhruba třiceti procenty.

Na základy bylo dosud použito přibližně tři a půl tisíce krychlových metrů betonu, pokračují i terénní úpravy. "Dokončili jsme založení na podloží, nyní začínáme stavět železobetonovou konstrukci, která by měla být dokončena do poloviny roku," řekl dnes novinářům generální ředitel firmy Hochtief CZ Tomáš Bílek.

Stavbařům podle něho přeje mírné počasí letošní zimy. "Hraje nám to do karet, loni mrazy zastavily stavební práce na měsíce. Nyní by ale mráz nic nezpomalil, stavba konstrukce není na zimních podmínkách závislá," dodal Bílek.

Reklama

Související témata: