Hlavní obsah

Tak zbaběle dál hrát nejde, poručil Weber. A Sparta na jaře poprvé padla

Mladá Boleslav

Cestou na lavičku šel před zápasem v družném hovoru se svým bývalým spoluhráčem, letenským asistentem Michalem Horňákem. Jozef Weber má s fotbalovou Spartou dva mistrovské tituly ještě z časů federální ligy. Když se připočte, že vítězný gól víkendového duelu vstřelil Marek Matějovský, pak lze říci, že výhru Mladé Boleslavi nad Spartou (2:1) zosnovali hned dva exsparťani.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Boleslavi Jozef Weber během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Kouč Sparty Zdeněk Ščasný v minulosti vedl Mladou Boleslav, trenér Středočechů Jozef Weber zase hrával ve Spartě. Jarní neporazitelnost svého týmu udržel trochu nečekaně jen druhý z nich.

„Pro nás velice cenné a sladké vítězství. Porazili jsme velmi těžkého soupeře," cení si kouč Bolky. „Zápas lidi bavil, aspoň z mého pohledu. Výborné utkání se šťastným koncem pro nás. Mělo takové etapy, jak to v poslední době bohužel s videem bývá," líčí Weber.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalové Sparty Praha Zdeněk Ščasný.

Video přineslo Spartě pokutový kop a vyrovnání, ne však body.

Penalta hráče nastartovala

„Penalta, pak trošku emocí, hráči se nastartovali. Jsem rád, že po každé pauze, ať jsme gól dali, nebo když jsme ho dostali, vždycky se mužstvo víc nabudilo a utkání zvládlo. V závěru jsme ho bez větších komplikací dovedli k výhře," poukazuje trenér Mladé Boleslavi.

Duel měl dva rozdílné poločasy. První patřil favoritovi, druhý domácím.

„Věřili jsme, že budeme Spartě vyrovnaným soupeřem. Bohužel tomu tak zpočátku nebylo a se štěstím jsme přežili dvě velké šance. O přestávce jsme si řekli, že podobně zbaběle dál hrát nemůžeme. Potěšilo mě, že si to hráči vzali k srdci," vrací se Weber k důrazné promluvě v kabině.

Foto: Vít Černý, ČTK

Marek Matějovský z Boleslavi se loučí s diváky po výhře nad Spartou.

Jeho tým teď po tříbodovém zisku drží šestou příčku, která pro nadstavbu zaručuje start ve skupině o titul.

„Nezlomil nás ani inkasovaný gól a šli jsme za vítězstvím. Především mě těší způsob, jakým jsme ho dosáhli," věří Weber, že skalp Sparty bude pro jeho mužstvo velkým impulsem do závěru sezony.

Reklama

Související témata: