Hlavní obsah

Slovák Reiter posílí na jaře fotbalisty Slavie

Slovenský fotbalista Ľubomír Reiter bude na jaře hrát za Slavii Praha. Po úspěšném absolvování zdravotních testů Reiter podepsal s vedením pražského klubu smlouvu o hostování do konce jarní sezóny s roční opcí. Poprvé jej kouč Karel Jarolím bude moci do sestavy zařadit již v sobotu v přípravném utkání proti Jablonci.

Foto: čtk

Útočník Reiter v bílém dresu Artmedie Bratislava.

Článek

"V Artmedii jsem necítil důvěru trenéra, proto jsem se rozhodl ke změně dresu. Na Slavii se moc těším, hlavně na Standu Vlčka, se kterým jsem hrával v Olomouci a dobře jsme si rozuměli," řekl ČTK bývalý slovenský reprezentant.

Zkušený útočník teď bude především dohánět manko ve fyzické kondici, protože během přípravy Artmedie měl silnou virózu a dost dlouho netrénoval. V útoku Slavie by měl nahradit Pavla Fořta, který přestoupil do francouzského Toulouse.

Dvaatřicetiletý Reiter již v české lize před časem působil, v letech 2001-2005 nastoupil za Sigmu Olomouci k 88 zápasům a vstřelil 31 gólů. Osm měsíců pak strávil také v americké MLS, kde hrál za Chicago Fire. "Zámořská liga není tak takticky vyspělá jako česká nejvyšší soutěž, ale pro diváka je hra dramatičtější. Na utkání chodí mezi patnácti a dvaceti tisíci diváků, když bylo play off, tak čtyřicet tisíc. Vím, že takové návštěvy se během jara nedočkám," řekl Reiter.

Reklama

Související témata: