Hlavní obsah

Volešák se vrací na jih Čech

PRAHA

Fotbalový záložník Ladislav Volešák se vrací ze Sparty na půlroční hostování do Českých Budějovic. "Je to dobré řešení pro všechny zainteresované. V pondělí uzavřeme záležitost formálně," sdělil šéf sparťanské komunikace Lukáš Přibyl. Sparta si stáhla Volešáka, kterému se na podzim herně i střelecky dařilo a dal šest branek převážně z trestných kopů, do zimní přípravy.

Foto: Sport.cz/David Kadlec

Ladislav Volešák odpovídá na otázky novinářů.

Článek

"Vážím si, že mě trenér Bílek povolal. Dal jsem do toho všechno, ale zároveň jsem si byl vědom, že jaro asi ještě strávím v Českých Budějovicích. Znám místní prostředí, nechal jsem si tam i byt, takže jsem na angažmá připraven. Když budu pravidelně hrát, mám šanci udržet si místo v jednadvacítce na mistrovství Evropy. Do Sparty se ale rád vrátím a věřím, že se zde už brzy prosadím," cituje fotbalistu klubový web Sparty.

Volešák dal minulý týden na turnaji týmů do 21 let v Portugalsku dva góly Slovinsku a další z penalty domácímu týmu. "Je to talentovaný hráč, který potřebuje především hrát. Chceme, aby byl maximálně vytížen a to bychom mu ve Spartě v současné době určitě nezaručili. Má dobré předpoklady, v přípravě poctivě pracoval. Roste pro Spartu, ale nechceme nic uspěchat," dodal kouč Sparty Michal Bílek.

"Věřil jsem, že se vrátí. Pro nás to je dobře, navíc přichází ještě měsíc před startem ligy. Spolu s Poborským budeme mít ve středové řadě velkou sílu," uvedl českobudějovický kouč František Cipro.

Reklama

Související témata: