Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 1905 1:2Klokani vyhráli po třech kolech, obrali Teplice a pomohli si v boji o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Dostál 0 : 1
80. Kuchta 1 : 1
87. Nečas 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v předehrávce 28. kola první fotbalové ligy v Teplicích 2:1 a výrazně si pomohli v boji o záchranu. Hosty poslal v úvodu druhé půle do vedení Martin Dostál, v 80. minutě sice srovnal Jan Kuchta, ale tři minuty před koncem rozhodl střídající Jakub Nečas, který byl v té chvíli na hřišti jen dvě minuty.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Dostál z Bohemians a Jan Shejbal z Teplic.

Článek

"Klokani" potvrdili, že se jim více daří venku, na soupeřových hřištích získali 19 z celkových 30 bodů. Pražané po třech kolech zvítězili a bodově se dotáhli na jedenáctou Opavu. Naopak Teplice po třech domácích ligových výhrách za sebou tentokrát neuspěly a zůstaly desáté s pětibodovým náskokem na Bohemians.

"Klokani" v chladném počasí s teplotou těsně nad nulou vyrukovali na zaskočené domácí hodně zhurta a během první půlhodiny si vypracovali pět brankových šancí, ovšem bez úspěchu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Šance Bohemians, střílí David Bartek, čelem brankář Teplic Tomáš Grigar.

Hned v úvodu dva průniky domácí obranou nedokázal proměnit Reiter a na konci půlhodiny dvakrát zachraňoval Severočechy na brankové čáře hlavou Vondrášek, který zastoupil již překonaného Grigara. Nejdříve odvrátil Bartkovu střelu po zaváhání domácího gólmana, podruhé Hůlkovu hlavičku. Další pokus Bartka vytáhl konečky prstů brankář Grigar.

Domácí se k šestnáctce soupeře pořádně dostali až v posledních pěti minutách prvního poločasu, ale ke gólu měly jejich pokusy daleko. Žitného technickou střelu vyrazil brankář Fryšták, Horova rána šla vedle a Kučerův pokus byl zblokován.

Domácí se z průběhu prvního poločasu nepoučili a i po přestávce tahali za kratší konec. Šestá šance Bohemians v utkání už znamenala v 56. minutě vedení. Grigar sice po nepřehledné situaci dvakrát střelám soupeře zabránil, ale Dostál už z 12 metrů dokázal do opuštěné branky míč vrátit, přestože byl při střele faulován.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva David Bartek z Bohemians a Daniel Trubač z Teplic.

Hosté mohli rozhodnout v 80. minutě, kdy měl po brejku gól na noze Vaníček. Pálil ale nad a ve stejné minutě bylo vyrovnáno po hrubé chybě hostujícího brankáře Fryštáka. Tomu vypadl centr z ruky a střídající Kuchta se nemýlil.

Bohemians si ale vzali ztracené vedení zpět. Střídající Nečas po dvouminutovém pobytu na hřišti a Vaníčkově centru rybičkou hlavou vstřelil v 87. minutě vítězný gól.

28. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:0)
Branky: 80. Kuchta - 56. Dostál, 87. Nečas. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Novák. ŽK: Bartek (Bohemians). Diváci: 2367.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Hošek, Shejbal - Ljevakovič (46. Kuchta), Kučera - Hora, Trubač (62. Bezdička), Žitný (71. Krob) - Jindráček. Trenér: Hejkal.
Bohemians: Fryšták - Hůlka, Šmíd, Pokorný - Dostál, Vacek, Jindřišek, Bartek - Reiter (85. Nečas), Puškáč (46. Koubek), Vaníček (90. Ljovin). Trenér: M. Hašek.

Reklama

Související témata: