Hlavní obsah

Plzeň - Baník 2:1Plzeň se na výhru pořádně nadřela, nakonec ji ale náhradník Beauguel přece jen trefil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Stronati 0 : 1
85. Beauguel 1 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Až pět minut před koncem zachránil střídající Beauguel Plzni výhru nad ostravským Baníkem. V duelu 28. ligového kola se na ni obhájce titulu hodně nadřel, neboť hosté s ním hráli vyrovnanou partii, ujali se vedení, za nerozhodného stavu nastřelili břevno a tyč, ale nakonec po trefě plzeňského náhradníka, který dostal v samém závěru červenou karu a utkání nedohrál, odjeli s prázdnou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Viktorie Plzeň Jean-David Beauguel oslavuje gól na 2:1 během utkání s Baníkem.

Článek

Slibné střelecké pokusy Hrošovského a Kayamby ostravský gólman Laštůvka sice s námahou, ale přece jen zlikvidoval, čímž počáteční plzeňský nápor otupil. Vrbův tým tak z aktivního vstupu do zápasu nic nevytěžil a pak už celé dlouhé minuty marně hledal cestu k bráně Baníku.

Hosté, kteří přijeli bez zraněného Baroše, totiž dobře organizovanou, a hlavně důraznou defenzivou snažení Viktorky bez větších potíží eliminovali. I proto, že po devatenácti minutách jim přispěchalo na pomoc video.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Orel sleduje videozáznam během utkání Plzeň - Baník.

Sudí penaltu odvolal

Chorý se totiž po kontaktu s Fleišmanem skácel v šestnáctce a Plzeň se dožadovala penalty. Sudí Orel skutečně ukázal na značku pokutového kopu, jenže když si na pokyn videorozhodčího sám celou situaci znovu prohlédl na monitoru, verdikt odvolal.

Ostrava se tak nemusela nikam hnát a mohla trpělivě čekat na příležitost k rychlým výpadům. Kuzmanovič se ještě před naplněním první půlhodiny k jednomu skutečně dostal, ale z deseti metrů přestřelil bránu.

Plzni se během čtyř minut nabídla možnost naplnit starou fotbalovou pravdu nedáš dostaneš, ale Laštůvka byl proti a střelu Řezníka pálícího v hodně krkolomné pozici vyrazil.

Dva góly po dvou standardkách

A tak to byli hosté, kdo ji potvrdili. Po rohovém kopu totiž Diop s přispěním teče plzeňských obránců procpal míč před Hrušku, kde zcela osamocenému Stronatimu nedělalo problém trefit prázdnou bránu.

Z vedení se však Baník dlouho neradoval, neboť ještě před přestávkou poslal Kopic míč z trestného kopu do ostravské šestnáctky, dlouhán Chorý razantně vletěl mezi beky a hlavou vyrovnal.

Gólová přestřelka mohla ještě pořed přestávkou pokračovat, neboť sudí nastavil sedm minut. Fleišman měl k brance hodně blízko... Jeho střela totiž orazítkovala břevno, z něhož mířila za záda už překonaného Hrušky, ale na poslední chvíli zaúřadoval Hubník a míč z brány vykopl.

Až náhradník rozhodl

Po změně stran zatrnulo Plzni zase ... Nejdřív když se Jánošova střela otřela o tyč, zanedlouho znovu, neboť Diop se ocitl sám před Hruškou. Ve vyložené příležitosti však dlouho váhal, takže Hruška mu skočil pod nohy a senegalský útočník tudíž ani nevystřelil.

Až poté se začali probouzet i domácí. První obrovskou příležitost náhradníka Beauguela dokázal Laštůvka ještě zlikvidovat, pět minut před koncem ale francouzský legionář přihrávku Řezníka už zužitkoval.

Postavení Řezníka, kterého Granečný neuhlídal, sice zavánělo ofsajdem, ale rozhodčí na ostravské protesty nedal a vítěznou branku Viktorie posvětil. Autor gólu se ovšem závěrečného hvizdu nedočkal, neboť v poslední minutě trefil do obličeje Jánoše a musel předčasně ze hřiště.

28. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 45. Chorý, 85. Beauguel - 39. Stronati. Rozhodčí: Orel - Kříž, Vlček - Adam (video). ŽK: Řezník, Beauguel - Fleišman, Fillo, Stronati.ČK: 90. Beauguel. Diváci: 9725.
Plzeň: Hruška - Řezník, Brabec, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba (46. Kovařík), Čermák (77. Pačinda), Kopic - Chorý (50. Beauguel). Trenér: Vrba.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Jánoš (90. Mešanovič), Jirásek, Granečný (87. Hrubý) - Kuzmanovič (87. Šašinka), Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: