Hlavní obsah

Hrozba pro Slavii. Ale i pro Spartu!

Praha

Dění na tribunách při nedělním fotbalovém derby Slavia - Sparta bude podle očekávání předmětem čtvrtečního jednání disciplinární komise. Ta dnes zahájila řízení s oběma kluby. Zejména pro červenobílé vypadá situace zle. Jejich tribuna Sever už je v podmínce, teď nad ní zřejmě visí hrozba zavření natvrdo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávističtí fandové při derby.

Článek

Rozhodnutí padne ve čtvrtek. Derby bylo vyhrocené na trávníku, atmosféru v hledišti si mnozí pochvalovali, ale bez kazů to z pohledu dokumentů od delegátů, z jejichž zpráv disciplinárka vychází, podle všeho nebylo.

"Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s SK Slavia Praha za porušení povinností pořádajícího klubu (nevhodné pokřiky fanoušků, pronesení a použití pyrotechniky, výtržnosti fanoušků) v utkání proti AC Sparta Praha," stojí v komuniké z dnešního jednání komise.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pyroefekty spustili i fanoušci Sparty.

V dokumentu není specifikováno, ve které části hlediště k prohřeškům mělo jít. Slavia měla v nedávné minulosti největší problém s tribunou Sever. Proti Chelsea byla její již vyprodaná část zavřena za prohřešky v pohárovém zápase s Genkem. Podmínečně uzavřena je i pro domácí zápasy, a to za nevhodné chování při utkání s Karvinou. Obdobně je na tom i Sparta.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík ocenil chování fandů při vyhroceném derby. "I s ohledem na průběh zapasu a oproti nekterým derby minulosti, oceňuji přístup TS (tribuna Sever) a našich fanoušků. Nic nelétalo, díky," uvedl na Twitteru.

Přesto zřejmě tuší možný průšvih a případné uzavření některýcvh sektorů, jako tomu bylo proti Chelsea. Ztrestáni tehdy byli nemilosrdně například i fanoušci, kteří se ničím neprovinili, na utkání nemohli, protože Slavia jim bez ohledu na zjevné discilipnární ohrožení problematického sektoru prodávala právě i do něj vstupenky, které se následným verdiktem disciplinárky UEFA staly neplatnými.

Tentokrát klub volí jinou strategii. "Vyčkáme s prodejem listků na (další) derby 24/4 a zápas s Olomouci po zasedani DK (disciplinární komise) ve čvrtek," píše dále Tvrdík.

Problém při derby nebyl shledán jen na straně červenobílých. "Nevhodné pokřiky fanoušků, použití pyrotechniky, vhazování předmětů na hrací plochu," vypočítává disciplinárka v dokumentu důvody toho, proč i s Letenskými bylo zahájeno řízení.

Reklama